Justiție

A furat un buletin și a procurat în credit două telefoane pe numele victimei: Un tânăr de 23 de ani – condamnat la 11 ani de închisoare

Un tânăr de 23 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea a două episoade de jaf, două episoade de escrocherie, precum și un episod de furt și a fost condamnat la 11 ani de închisoare, informează Procuratura Generală (PG).

Astfel, potrivit procurorilor, pe 28 iulie 2020, bărbatul a furat un telefon în valoare de 3200 de lei dintr-un lombard din Capitală, după ce l-a luat în mână sub pretextul de a-l analiza, scrie Jurnal.md.

Pe 27 octombrie 2020, a bătut și a jefuit de telefon și buletin de identitate un bărbat, în sectorul Buiucani din Chișinău.

A doua zi, inculpatul, folosindu-se de buletinul de identitate sustras, a mers la două magazine de telefoane mobile și a procurat în credit, pe numele indicat în buletin, două telefoane la preț de 8 999 de lei și 6 099 de lei.

De asemenea, pe 22 ianuarie 2021, individul, aflându-se într-un apartament din sectorul Buiucani al mun.Chișinău, a furat bunuri ale altei victime, care dormea: un portmoneu cu bani, un telefon mobil, o tabletă și o pereche de încălțăminte, cauzând astfel victimei un prejudiciu material în sumă de 14 398 de lei.

Ulterior, inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor de care a fost acuzat, prin urmare, cauza în privința acestuia a fost examinată în procedură simplificată.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă – arestarea preventivă, cu luarea sub strajă a acestuia din sala de judecată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *