Timpul Liber

A început Anul nou chinezesc – Anul Şarpelui Negru de Apă

Chinezii au intrat în Anul Şarpelui de apă cu un spectacol pirotehnic demn de inventatorii artificiilor. Potrivit astrologilor, Anul Nou va fi unul de stabilitate, linişte şi pace interioară. Sub denumirea "Festivalul primăverii", sărbătorile dedicate noului an vor ţine două săptămâni.

Chinezii, aproximativ 1,4 miliarde de persoane, de pe întreg globul, sărbătoresc Anul Nou cu focuri de artificii, veşminte roşii şi mâncăruri specifice.

Anul Şarpelui de Apă este anul 4711, conform calendarului chinezesc şi se va încheia la 31 ianuarie 2014.

Astrologii spun că cele două cuvinte cheie ale lui 2013 vor fi înţelepciunea şi inteligenţa. Anul Şarpelui va fi un an prielnic pentru autodezvoltare şi învăţare.

În zodiacul chinezesc, Şarpele reprezintă misterul, frumuseţea, sacrul şi înţelepciunea. Şarpele este considerat o zodie enigmatică, intuitivă, introspectivă, rafinată. În cultura occidentală, însă, şarpele este adesea văzut şi ca o forţă malefică, capabilă de a ispiti omul şi de a-l pune în situaţii dificile.

Elementul cosmic al anului este Apa Neagră. Culorile dominante în Anul Şarpelui sunt negrul, albastrul şi verdele. Aceste culori sunt aducătoare de noroc în Anul Şarpelui.

Elementul primar specific acestui an chinezesc este Apa, caracterizată prin mobilitate, dinamism şi schimbare.

Anul 2013 va fi caracterizat de surprize, instabilitate, fertilitate şi schimbări neaşteptate. Este important ca în acest an să fie făcute planuri riguroase, să fie analizate foarte bine acţiunile întreprinse şi să fie luate toate măsurile de precauţie.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie pus accentul în această perioadă este familia. Conform tradiţiei chinezeşti, un Şarpe în casă este de bun augur deoarece familia nu va suferi de foame. Şarpele de apă ar aduce, potrivit tradiţiei asiatice, o perioadă mai liniştită, în care dragostea şi prosperitatea se vor face simţite.

Se crede că Anul Şarpelui reprezintă o perioadă benefică din punct de vedere financiar, mai ales pentru oamenii de afaceri, pentru liderii de opinie. Cele mai mari şanse de reuşită le au persoanele care acţionează în mod programat, având în spate o analiza aprofundată a situaţiei.

În schimb, sunt dezavantajate persoanele care se adaptează greu la schimbări şi cele care acţionează sub impulsul de moment. Pentru a evita dezamăgirile şi eşecurile, este foarte important ca orice decizie să fie luată după o analiză serioasă asupra consecinţelor faste sau nefaste pe care le poate avea. Precauţia trebuie să domine deciziile pe care le vom lua în acest an.

Cei născuţi în zodia Şarpelui sunt persoane inteligente, înţelepte. Nativii sunt buni mediatori şi oameni de afaceri pricepuţi. Îi conduc bine pe ceilalţi şi tind să fie buni organizatori. Sunt motivaţi şi hotărâţi să reuşească. Sunt afectuoşi cu familia şi cu prietenii lor, dar nu-şi arată această latură a personalităţii lor faţă de colegi sau de partenerii de afaceri.

Calendarul chinezesc

În calendarul chinezesc, fiecare an este reprezentat de unul dintre cele 12 animale care alcătuiesc un ciclu calendaristic: şobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, şarpele, calul, capra, maimuţa, cocoşul, câinele şi porcul. Fiecărui semn i se asociază, pe rând, şi unul dintre cele cinci elemente fundamentale ale universului: lemnul, focul, pământul, metalul, apa. Un tur complet al calendarului înseamnă cinci cicluri a câte 12 ani, adică 60 de ani.

Calendarul se bazează pe observaţii astronomice asupra fazelor lunii. Explicaţia folosirii denumirii unor animale pentru desemnarea anilor se află tot pe tărâmul legendei. Se spune că, înainte de a părăsi pământul, Buddha a invitat toate animalele pentru a-şi lua rămas bun de la acestea. Din nefericire, doar 12 şi-au făcut apariţia, iar, în semn de recunoştinţă, Buddha a decis ca fiecare an să primească numele unui animal şi cei născuţi în cursul anului respectiv să moştenească câte ceva din particularităţile acelui necuvântător.

După calendarul tradiţional chinezesc, însă, un an este considerat drept perioada în care Luna face 12 rotaţii în jurul Pământului, fiecare rotaţie durând o lună. Chinezii cred că animalul care guvernează anul de naştere are o puternică influenţă asupra persoanei respective

Sursa: tvrnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *