Politică

A plecat în Israel și l-a „informat” despre situația din regiune. Noua bașcană a Găgăuziei față-n față cu fugarul Șor

Bașcanul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul, a plecat în Israel pentru a se întâlni cu fugarul Ilan Șor, condamnat definitiv în dosarul fraudei bancare și care recent a rămas și fără mandatul de deputat.

Anunțul a fost făcut chiar de Șor pe pagina sa de Facebook, care susține că a fost „informat” de către Guțul despre situația din regiune.

Menționăm că la 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat rezultatele alegerilor bașcanului Găgăuziei, iar Evghenia Guțul ar urma să fie învestită în funcție.

De asemenea, vă amintim că forțele de ordine de la Chișinău au efectuat percheziții la Comisia electorală din Comrat, într-un dosar penal de corupere a alegătorilor. Potrivit anchetei, există probe care ar arăta că activiștii Partidului Șor ar fi primit fiecare câte 15 mii de lei pentru a corupe 30 de alegători să o voteze pe Evghenia Guțul. Procurorii spun că la scrutin ar fi participat persoane aflate peste hotare sau decedate.

La 15 mai, Evghenia Guțul, candidat din partea partidului Politic „Șor” a câștigat alegerile din Găgăuzia.

Ilan Șor care se află în Israel este în urmărire internațională începând cu 30 iulie 2019. La 13 aprilie, Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare cu executare în dosarul fraudei bancare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Există și o limită a obrăzniciei pentru gägăuzi? Respectiv și un singur rahat, pe care guvernul de la Chișinău să nu-l înghită?

  2. Nope!
    Maldaivanul e vânos nevoie mare când refuză Romania, în rest “tăt normal” șî “bravo”!
    Mârlănia de sorginte sovietică și rânza maldaivănească combinate cu prostia, ticăloșia și incompetența vor plimba respublika pobedistă prin cele mai cumplite încercări ale faliei geopolitice din zonă numai sî nu ni unim cu românii, sî avem șî noi respublika noastrî, moștenitî și la ribentrop-molotov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *