Economie

Accizele la motorină utilizată în anul 2022 de întreprinderile agricole mici și mijlocii vor fi compensate 100% de Guvern

Accizele la motorina utilizată în anul acesta de către întreprinderile agricole mici și mijlocii vor fi compensate de Executiv, în cuantum de până la 100%, transmite Știri.md

Potrivit Guvernului, producătorii agricoli mari vor beneficia de compensații în cuantum de 30% sau 894 lei/tonă, iar întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de compensarea accizei în valoare de până la 100% sau 2980 lei/tonă.

Astfel, potrivit unui comunicat remis presei, de compensații vor beneficia circa 14.000 de întreprinderi, iar acciza va fi acordată retroactiv, conform facturilor, începând cu 1 ianuarie curent.

Suma totală pentru producătorii mici, mijlocii și mari va constitui circa 277 milioane de lei.

„Susținerea agricultorilor s-a văzut foarte clar atunci când am crescut fondul de subvenționare a agriculturii cu 60%. În funcție de veniturile bugetare și resursele pe care reușim să le mobilizăm pe partea partenerilor externi, vom continua această politică de susținere a agricultorilor”, a declarat Natalia Gavrilița.

Vă amintim căcă ieri, 20 iunie, Natalia Gavrilița a avut o discuție tensionată cu agricultorii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.