Economie

Accizele la motorină utilizată în anul 2022 de întreprinderile agricole mici și mijlocii vor fi compensate 100% de Guvern

Accizele la motorina utilizată în anul acesta de către întreprinderile agricole mici și mijlocii vor fi compensate de Executiv, în cuantum de până la 100%, transmite Știri.md

Potrivit Guvernului, producătorii agricoli mari vor beneficia de compensații în cuantum de 30% sau 894 lei/tonă, iar întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de compensarea accizei în valoare de până la 100% sau 2980 lei/tonă.

Astfel, potrivit unui comunicat remis presei, de compensații vor beneficia circa 14.000 de întreprinderi, iar acciza va fi acordată retroactiv, conform facturilor, începând cu 1 ianuarie curent.

Suma totală pentru producătorii mici, mijlocii și mari va constitui circa 277 milioane de lei.

„Susținerea agricultorilor s-a văzut foarte clar atunci când am crescut fondul de subvenționare a agriculturii cu 60%. În funcție de veniturile bugetare și resursele pe care reușim să le mobilizăm pe partea partenerilor externi, vom continua această politică de susținere a agricultorilor”, a declarat Natalia Gavrilița.

Vă amintim căcă ieri, 20 iunie, Natalia Gavrilița a avut o discuție tensionată cu agricultorii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *