Actualitate

Acţiunile Pfizer scad după anunţarea previziunilor anuale de profit

Pfizer a estimat miercuri venituri şi un profit în 2024 sub estimările analiştilor, ceea ce a dus la un declin de 7% al acţiunilor producătorului american de medicamente, în predeschiderea şedinţei Bursei de la New York, chiar dacă a majorat obiectivul de reducere a costurilor cu 500 milioane de dolari, transmite Reuters.

Vânzările tratamentului antiviral Paxlovid şi ale vaccinului pe care Pfizer îl produce cu partenerul german BioNTech au sprijinit veniturile companiei în ultimii doi ani. Dar scăderea ratelor anuale de vaccinare şi a cererii pentru tratamente în 2023 au forţat compania să lanseze în octombrie un program de reducere a locurilor de muncă şi a cheltuielilor, pentru a face economii de cel puţin patru miliarde de dolari pe an, potrivit Agerpres.

Pfizer, care are aproape 83.000 de angajaţi pe plan global, a redus luna trecută 500 de locuri de muncă la fabrica sa din Marea Britanie.

De asemenea, Pfizer se aşteaptă să finalizeze joi achiziţia de 43 miliarde de dolari a producătorului de medicamente Seagen. Produsele acestei companii ar urma să adauge 3,1 miliarde de dolari la veniturile Pfizer în 2024, alte opt miliarde de dolari urmând să vină de la vaccinul Comirnaty şi tratamentul Paxlovid contra COVID-19.

Producătorul american de medicamente se aşteaptă la venituri anuale între 58,5 şi 61,5 miliarde de dolari, în timp ce analiştii previzionau, în medie, 63,17 miliarde de dolari.

De asemenea, compania estimează un profit ajustat între 2,05 şi 2,25 dolari pe acţiune, sub previziunile analiştilor, de 3,16 dolari per titlu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Acum imi explic de ce ziarul acesta are articole putine si puse rar. Vad ca majoritatea sunt semnate Adrian Popa, ceea ce inseamna ca Timpul nu mai are oameni sa se ocupe de net. De aici stirile putine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *