Moldova

Acțiunile scandaloase ale magistratului Ion Volcovschi de la judecătoria Cimișlia sunt examinate de Curtea Supremă de Justiție

Cazul își are originea acum câțiva ani, când judecătorul Ion Volcovschi, care activează în cadrul judecătoriei Cimișlia a examinat o cerere cu privire la o întreprindere aflată în proces de insolvabilitate.

La judecarea cauzei, acest magistrat a depășit cu mult cerințele care se regăseau în acțiunea înaintată și a decis adjudecarea către reclamant a sumei de 605 000 lei, acest lucru nefiind cerut de către acesta. Procedură civilă expres reglementează că o cauză se judecă doar în limitele acțiunii depuse, obligațiune ignorată cu cinism și obrăznicie de către acest magistrat.

Curtea de Apel Comrat a anulat această decizie ca fiind adoptată cu încălcarea normelor materiale și procesuale și a decis rejudecarea cauzei în altă instanță de judecată.

Acest caz fără precedent care denotă totala incompetență a magistratului a fost examinată de către Consiliul Superior al Magistraturii, care a decis sancționarea acestuia sub formă de mustrare, dar colegii acestui judecător de la Curtea de Apel Au găsit să anuleze această sancțiune invocand faptul că această sancțiune nu ar corespunde gravității faptei.

Colegii judecătorului de la Curtea de Apel au apreciat faptul că un judecător a decis să încaseze din proprie inițiativă suma de 605 000 lei drept o faptă nevinovată, lucru cu care nu au fost de acord persoanele devenite victime ale acțiunilor magistratului.

Este curios că presa de investigație a remarcat că Ion Volcovschi de la judecătoria Cimișlia se regăsește printre magistrații care au reușit să beneficieze de donații impunătoare din partea rudelor și apropiaților, declarând cadouri de la zile de naștere în sumă de 120 miii lei doar într-un an.

Dacă acest magistrat periculos va scăpa basma curată și de data aceasta vom asista la o discreditare totală a sistemului judecătoresc care de fiecare dată asigura imunitate acelor judecători care încalcă legea.

Mihai Diac

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *