Afaceri

Afaceriștii francezi au pus ochii pe Moldova

Potrivit unui comunicat, viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, a avut o serie de întrevederi cu reprezentanți ai unor companii franceze, interesate să-și extindă activitățile pe piața din R. Moldova în cadrul Atelierului „Oportunitățile investiționale ale R. Moldova. Beneficiile dezvoltării investițiilor transfrontaliere”, desfășurat, la finele săptămânii trecute, la București, România. Printre acestea se numără reprezentanți ai companiei „Vinci”, care și-au exprimat interesul pentru construcția la Chișinău a unui hotel de cinci stele, împreună cu un grup hotelier internațional, proiecte de infrastructură de business și un hypermarket, împreună cu o rețea de comerț internațională.

Octavian Calmâc a salutat ideea deschiderii unui hypermarket la Chișinău, pentru că prezența în Moldova a unei rețele comerciale internaționale cu toată infrastructura pe care o presupune va spori competitivitatea și va impulsiona reducerea prețurilor. „În Moldova există cerere pentru produse de calitate, de origine europeană. În anul 2014 sperăm că va fi pus în aplicare Acordul privind crearea Zonei de Comerț Liber Aprofundat și Comprehensiv cu UE, fapt care va impune taxe vamale zero pentru produsele industriale și agricole, cu excepția celor sensibile, pentru care se va aplica o perioadă de tranziție. Astfel, cei care vor veni cu o soluție practică pe piață, vor avea succes, căci rețelele comerciale actuale nu sunt conectate la hub-urile internaționale”, a declarat viceministrul Economiei.

În cadrul vizitei la București, Octavian Calmâc a avut întrevederi și cu reprezentanți ai unor producători de fertilizanți și biostimultatori și ai companiei „Eurocopter”, care deține 18% din piața mondială a elicopterelor militare și 44% din piața elicopterelor cu destinație civilă. Reprezentanții companiei și-au exprimat interesul în livrarea unor elicoptere specializate pentru serviciile Ministerului Sănătății, pentru instituțiile de forță și pentru cele militare.

Evenimentul a fost desfășurat de către Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor din Moldova (MIEPO), Agenția pentru Dezvoltarea antreprenoriatului internațional UBIFRANCE și Camera de Comerț și Industrie moldo-franceză.

(A. C.)
 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.