Sănătate

Ai grupa de sânge 0? Iată de ce ești special

Se crede adesea că unicitatea lor provine din faptul că strămoșii noștri erau vânători care trebuiau să observe și să evalueze cu exactitate mediul pentru a fi capabil să supraviețuiască.

Persoanele cu sânge de tip 0 posedă calități uimitoare, cum sunt energia și capacitatea de a rămâne concentrat, de putere, caracteristici necesare pentru conducere, productivitate și proactivitate. Moștenirea lor genetică le oferă posibilitatea de a fi puternici, productivi, de a avea o viață lungă și să fie optimiști.

Specialiștii japonezii asociază această grupă de sânge cu un anumit tip de personalitate. Persoanele sunt adesea descrise ca fiind organizate, responsabile, conștiincioase și practice. Acestea sunt considerate logice și capabile să se orienteze mai bine. 

Cu toate acestea, obiceiurile nesănătoase sau nivelul ridicat de stres, alimentația precară, lipsa de activitate fizică, sunt cele ce-i fac să fie sensibili la efecte adverse metabolice, inclusiv la rezistența la insulină, activitate redusă a glandei tiroide și obezitate. În cazul în care sunt stresate, devin nervoase, hiperactive și impulsive.

Persoanele cu acest tip de sânge sunt predispuse la anumite boli, cum sunt ulcerul și disfuncții tiroidiene. Ei au nivelul de acid gastric mai ridicat decât oamenii cu celelalte grupe de sânge, ceea ce duce la ulcere stomacale și iritarea stomacului.

De asemenea, oamenii cu grupa sanguină 0 au adesea un nivel scăzut de hormoni tiroidieni și iod, un element chimic al cărui unic scop este de a reglementa hormonii tiroidieni. Acest lucru cauzează multe efecte secundare, cum sunt obezitatea, retenția de lichide și oboseala.

Pentru a evita toate aceste efecte secundare, trebuie să devii mult mai activă fizic, pentru a te menține sănătoasă și stabilă emoțional. Activitatea fizică regulată trebuie să fie de trei până la patru ori pe săptămână.

Dacă deja te confrunți cu kilogramele în plus, trebuie să faci exerciții. Pentru cele mai bune rezultate, exercițiile de aerobic trebuie să aibă o durată de 30-45 de minute, cel puțin de patru ori pe săptămână.

Pentru a evita reacțiile impulsive, stabilește obiective clare, indiferent dacă acestea sunt anuale, lunare, săptămânale sau zilnice și planifică totul în timp.

În cazul în care prea obosită, deprimată sau plictisită, ești mai vulnerabilă la un comportament distructiv, inclusiv impulsivitate. Atunci caută surse care să te distreze. Și, atunci când te afli sub stres, evită luarea de decizii.

clickpentrufemei.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *