Sănătate

Ai mai multe alunițe pe piele? Ce înseamnă acest lucru?

Este necesar să mergi la un specialist atunci când te confrunți cu astfel de probleme. Asta pentru a nu te asigura că de-a lungul timpului nu se vor agrava și nu se va ajunge la probleme mult mai serioase.

“Varianta medicală ne spună că dacă ai multe alunițe trebuie să fii mai atent cu pielea ta și să te controlezi mai des. Numărul alunițelor este un factor de risc. Unele persoane au ceea ce noi numim alunițe displazice, adică atunci când te uiți la ele și când ne uităm noi ca medici spunem: Uuu asta arată într-un fel, uu și asta arată în același fel. Faptul că toate arată la fel de urât e un lucru bun.

De obicei, la ce ne mai uităm este la semnul pe care noi îl numim “rățușca cea urâtă”. Adică, dacă mi-ar crește un ditamai nodulul mare și negru, violet sau roșu, acesta iese în evidență și spunem: Uite, acolo e posibil să fie problema.

D-asta ne uităm cu atenție și d-asta semnul rățuștii cea urâtă este ușor de înțeles și de către pacienți pentru că pur și simplu se uită, scanează și văd: Ah, asta nu seamănă cu celelalte. Numărul în sine este și el un factor de risc pentru a dezvolta ceva ulterior.”, a spus medicul pentru sursa menționată anterior. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *