Sănătate

ALARMANT! În Moldova numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 85%

Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în creștere. Astfel, potrivit datelor din ultima săptămână, în Republica Moldova s-a înregistrat o creștere cu 85%. Mai exact în perioada 20 – 26 iunie, 465 de persoane au fost confirmate pozitiv, după efectuarea a 13.899 de teste. În ultima săptămână, patru persoane au pierdut lupta cu boala, transmite Agora.md.

Și ministra Sănătății, Ala Nemerenco a confirmat această creștere.

 „Ieri, la un milione de populație, Moldova avea înregistrate 10 cazuri, România – 29, Marea Britanie – 275, SUA – 319, Germania – 986, iar Franța – 1.053 de cazuri de COVID-19

Datele ne fac să credem că tulpina nouă de COVID are o contagiozitate înaltă, dar totodată are un val rapid de scădere. Noi suntem pregătiți cu stocul de teste, echipamente de protecție, medicamente necesare pentru terapie intensivă. Dorim  să îndemnăm cetățenii să respecte măsurile de protecție ca să nu fim nevoiți să introducem restricții” a declarat Nemerenco.

În același timp, cetățenii continuă să se vaccineze. În ultima săptămână au fost administrate 1.915 doze de vaccin anti-COVID. În Republica Moldova, cu schema completă s-au vaccinat 1.065.932 persoane. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *