Social

ALARMANT! Încă un deces din cauza gripei și COVID-19: Câte persoane s-au infectat cu gripă săptămâna trecută, în Capitală

Un adult din Chișinău a murit din cauza gripei de tip A. Acesta era infectat și cu COVID-19 și era nevaccinat, a anunțat șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei, scrie TV8.

Potrivit lui Gîlcă, pe parcursul săptămânii trecute, în municipiul Chișinău, au fost înregistrate 141 de cazuri de gripă, printre care 88 de copii cu vârsta de până la 17 ani. 82 de bolnavi au fost spitalizați.

„Suntem îngrijorați de cazurile de gripă”, a precizat Boris Gîlca.

De asemenea, au fost înregistrate 4.381 de cazuri de infecții respiratorii acute, mai puține decât săptămâna anterioară, când au fost depistate 5.272 de cazuri.

De această dată, cea mai afectată grupă o constituie persoanele adulte, mai mult de 50%, comparativ cu săptămâna precedentă, când copiii au fost afectați în proporție de 44%.

Vă amintim că în ultima perioadă, pe teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate patru decese provocate de gripă, dintre care unul la o femeie de 44 din stânga Nistrului. Unul dintre acestea a fost catalogat ca fiind flurona, dat fiind faptul că persoana era infectată concomitent și cu COVID-19.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *