Tendințe

Alegem cel mai bun tricotaj

De multe ori, însă, ne pomenim că hainele tricotate îşi pierd aspectul încă după prima spălare sau, purtându-le, îşi pierd forma în timp, dezavantajând silueta celui care le poartă.

Pentru a evita astfel de neplăceri, vă propunem să testaţi haina înainte de a o procura. Aşadar, aşezaţi haina pe o suprafaţă plană şi atrageţi atenţia dacă stofa are neregularităţi, e întinsă pe alocuri sau are cusături nepotrivite. Cercetaţi fiecare detaliu, pentru că anume în detalii se ascunde adevărata calitate. Uitaţi-vă atent la părţile care vin în contact cu umeraşul. Lucrurile tricotate, de calitate proastă, fiind agăţate de umeraşe, îşi pot pierde uşor forma.

Tricotajul de calitate superioară este o stofă uniformă fără întinderi. Firele nu trebuie să iasă atât în exterior, cât şi în interior. Marginile trebuie să fie uniforme şi să definească delicat fiecare detaliu al hainei. În cazul în care cusăturile sunt executate cu o maşină de cusut simplă, testaţi elasticitatea ţesăturii, trăgând uşor de ea în părţi opuse. Fiecare cusătură de pe tricotaj ar trebui să fie netedă, executată cu aţe rezistente, fără ochiuri goale.

Citiţi cu atenţie eticheta care vă „comunică” compoziţia hainei. Un număr mare de materiale sintetice (50-70%) contribuie la formarea ciuciuleţilor pe suprafaţa materialului şi reduce capacitatea de a menţine căldura a acestuia. Lâna din tricotaj face haina mai moale şi mai caldă, detaliu de o importanţă deosebită în sezonul rece. Fibrele sintetice conferă rezistenţă şi elasticitate tricotajului. Combinaţia optimă este proporţia de 20-30% viscoză şi 80-70% fibre naturale.

Cu o deosebită atenţie alegeţi tricotajul pentru copii. Compoziţia perfectă în acest caz este de 100% bumbac. Se acceptă ca în compoziţie să intre amestec de materiale sintetice, pentru elasticitate, însă acestea nu trebuie să depăşească 5-10%. Tricotajele pentru copii trebuie să fie moi, fără cusături ascunse, fără aţe şi etichete cu margini ascuţite. Dacă hainele sunt colorate, atunci ele nu ar trebui să se decoloreze. Îmbrăcămintea pentru copii, de obicei, trebuie să fie spălată mai des decât cea a adulţilor, aşa că nu vă fie lene să o faceţi.

Cu puţin timp şi atenţie, veţi alege cel mai calitativ şi mai sigur tricotaj, astfel încât niciun vânzător sau producător necinstit să nu vă poată duce de nas.

Cumpărături reuşite!

Elena Sărăteanu

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *