Actualitate

ALEGERI – 1 noiembrie 2020 / Rezina se opune deschiderii secțiilor de votare pentru alegătorii transnistreni

Consiliul orășenesc Rezina a votat împotriva deschiderii a trei secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noembrie. Decizia a fost votată zilele trecute în cadrul unei ședințe a consiliului.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a dispus deschiderea pe teritoriul orașului a patru secții de votare pentru alegătorii transnistreni. Totuși, cu votul a 12 consilieri din 23, Consiliul a permis constituirea doar a unei secții de votare.

Potrivit reprezentanților APL, ei nu vor putea organiza accesul fluidizat al alegătorilor în vederea neadmiterii formării aglomerărilor atât în incinta secțiilor de votare, cât și în adiacentul acestora.

„Se refuză Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale pentru localitățile din stânga Nistrului nr.37, în înaintarea candidaturilor (membrilor) pentru formarea birourilor electorale ale secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului nr. 37/37, nr. 37/38 și nr. 37/39, în cadrul alegerilor Președintelui R.Moldova din 1 noiembrie 2020”, se menționează în hotărârea Consiliului.

Amintim că anterior, CEC a dispus crearea a 47 de secții de votare pentru alegătorii trensnistreni în cadrul scrutinului din 1 noiembrie. Această decizie a nemulțumit mai mulți primari și consilieri locali care, întruniți în ședință, au votat împotriva deschiderii secțiilor sus-menționate.


https://deschide.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *