Actualitate

Alegeri Găgăuzia | Turul de scurtin în localitățile Beșalma și Ceadîr-Lunga

Comisia Electorală Centrală a autonomiei Găgăuze a prezentat datele privind prezența la vot la ora 09:30.
Astfel, în Beșalma la secțiile de votare au venit 2,3 la sută din alegători (87 persoane), iar la Ceadîr-Lunga – 2,2 la sută (104 alegători), scrie GAGAUZINFO.

Această rată de participare este mai mică decît cea din primul tur de scrutin. Atunci în ambele circumscripții la ora 09:30 pentru a vota deputații în Adunarea Populară a autonomiei au venit 2,6 la sută din alegători (96 de persoane în Beșalma și 121 de persoane în Ceadîr-Lunga), transmite portalul de știri Gagauzinfo.MD.

Pentru ca alegerile să aibă loc la secțiile de votare trebuie să vină o treime din numărul total de alegători incluși în listele electorale. Amintim, în total în listele electorale în cele două circumscripții sunt incluși 8 360 de cetățeni.

Din primul tur, care a avut loc pe 20 noiembrie, au fost aleși 17 din cei 35 de deputați ai legislativului găgăuz. În trei circumscripții nu a fost depășit pragul de participare minim necesar, din această cauză, pe 4 decembrie, concomitent cu al doilea tur de scrutin, acolo s-au desfășurat alegerile repetate.

Astfel, pe 4 decembrie, de către locuitorii autonomiei au fost aleși încă 15 deputați.

Pentru a completa corpul de deputați, rămîne de ales doi deputați din Beșalma și Ceadîr-Lunga, precum și provizoriu în luna februarie – un deputat din Vulcănești.

Deputații Adunării Populare a Găgăuziei sînt aleși pe un termen de patru ani.

radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *