Actualitate

ALEGERI ÎN GĂGĂUZIA /// Doar 3000 de buletine de vot au fost tipărite în găgăuză, 2700 în română și peste 100 de mii în limba RUSĂ

Pentru desfăşurarea alegerilor guvernatorului UTA Gagauz-Yeri vor fi tipărite 107 499 de buletine de vot.

Buletinul va fi de culoare mov, cu lăţimea de 140 de milimetri, iar candidaţii vor fi incluşi în ordinea în care au fost înregistraţi de Comisia electorală a autonomiei. În limba găgăuză vor fi tipărite 3108 buletine, iar în română – 2722. Tradiţional, cele mai multe buletine de vot (101 669) vor fi în limba rusă.

(UPDATE 09:13) Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova a anulat decizia Curții de Apel Cahul și a retras din cursa electorală candidatura lui Vasilii Aladov petru fotoliul de başkan al autonomiei găgăuze. Astfel, au rămas să lupte doar patru candidaţi.

Găgăuzii îşi aleg, astăzi, guvernatorul regiunii. La vot sunt aşteptaţi peste 106 mii de alegători pentru care au fost deschise 66 de secţii de votare.

Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul la vot între 7:00 şi 21:00.

Petru fotoliul de başkan al autonomiei găgăuze luptă cinci candidaţi care, cel puţin oficial, se declară independenţi. Este vorba despre actual guvernator Irina Vlah, deputatul adunării populare de la Comrat, Serghei Cimpoeş, consilierul başcanului pe probleme juridice Ivan Burgudji, consilierul municipal de la Comrat, Dmitri Manol şi Vasilii Aladov. Ultimul a fost lăsat în cursa electorală abia ieri, întrucît nu a reuşit să colecteze numărul necesar de semnături în susţinerea candidaturii sale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *