Actualitate

Alertă! Teste pentru coronavirus infectate cu noul virus. Anchetă în Europa

Dezvăluirea șocantă a fost făcută astăzi de publicația Telegraph, citând surse din cadrul ministerului Sănătății de la Londra. Jurnaliștii scriu că încercarea țării de a mări numărul de teste efectuate zilnic a fost puternic afectată de un mail primit ieri din Luxembourg.

Laboratoarele de testare din toată țara au fost avertizate luni să se aștepte la o întârziere în ceea ce privește livrarea noilor teste pentru coronavirus, după ce au fost detectate urme de virus în anumite componente aduse din import. Anunțul vine după ce guvernul a însărcinat mai multe firme private să importe cât mai multe teste pentru noul coronavirus, în speranța că în curând populația va putea fi testată masa.

Mai mulți furnizori cu aceeași problemă

Alerta a fost dată de către unul dintre furnizori – firma luxemburgheză Eurofins – care a trimis luni dimineață un e-mail către laboratoarele guvernamentale din Marea Britanie avertizând că livrarea componentelor cheie numite „sonde și primer” va fi întârziară pentru că a fost a fost contaminată cu coronavirus.

Firma a recunoscut că a existat „o problemă” și a insistat că și alți furnizori privați au suferit aceeași problemă.

Nu este clar modul în care s-a produs contaminare, iar jurnaliștii britanici citează surse guvernamentale care afirmă că problema nu va afecta foarte mult testarea populației.

Între timp, guvernul din Downing Street a acuzat departamentul de sănătate publică din Anglia că le-a furnizat miniștrilor informații incorecte cu privire la numărul de teste coronavirus efectuate după ce Michael Gove a susținut că 10.000 au fost finalizate duminică. Numai că doar 8.278 de teste au fost realizate în acea zi.

Guvernul de la Londra și-a propus ca până la jumătatea lunii aprilie să ajungă la 25.000 de teste pe zi. La 24 de ore, după ce dl Gove, cancelarul Ducatului de Lancaster, a declarat că obiectivul guvernului de 10.000 de teste pe zi a fost lovit, iar miniștrii au impus acum 25.000 până la jumătatea lunii aprilie. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *