Actualitate

Alexandru Tănase, despre Unirea cu România: Sunt oameni cu afaceri locale și cu propietăți care vor exploda la preț după această unire

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a vorbit în emisiunea Anatomia Puterii prezentată de Nicolae Negru despre procuratura represivă din Republica Moldova, jocurile propagandiste ale clasei politice actuale și care este singura soluție valabilă pentru Republica Moldova: Unirea cu România.

Un sondaj desfășurat în luna Aprilie a arătat că peste 50% din cetățenii moldoveni ar accepta unirea cu România în condițiile în care salariile și pensiile ar fi asigurate la fel ca în România. Domnul Tănase vorbește despre acest lucru: “Eu cred că sunt mai mulți moldoveni care acceptă această unire, în primul rând sunt oamenii cu afaceri locale și cu propietăți care vor exploda la preț în Republica Moldova după această unire. Sunt grupuri minoritare care au fost manipulate și speriate ani în șir folosite de Dodon și alți aventurieri care vor să ajungă la putere. Aceste grupuri s-ar simți mult mai confortabil într-un stat european aflat la protecția sumedenilor de reglementări și convenții cu privire la drepturile grupurilor minoritare.

Agricultorii moldoveni muncesc fără speranțe și nu au nici o șansă să ajungă la performanțele Europei fără investiții de miliarde, iar în acest context, ar accepta cu mult drag să facă business în România. Niciun politician actual nu a venit cu un proiect clar și să explice tuturor avantajele acestei uniri.”

Domnul Tănase vorbește despre prima vizită în România, la câteva săptămâni după Revoluție: “Îmi amintesc cum arăta România atunci, o țară veche, prăfuită, ruginită, săracă și cu oameni triști fără perspectivă, și cum arată România astăzi. Moldovenii au de parcurs o cale de 30-40 de ani ca să ajungă la starea României de astăzi. Republica Moldova este în momentul de față într-o paradigmă economică care nu ne va permite să ieșim substanțial din datoria asta.” 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *