Opinii și Editoriale

Alexandru Vakulovski: Va amintiți de faza cu “chiloții” din interceptările Filat-Sor? Se pare ca și europarlamentarii PPE au avut nevoie

Mare brânză, iaca a dirijat paţanaşul devalorizarea sistemului bancar din Moldova, iar în schimbul libertăţii i-a turnat pe alţii şi totul merge brici. E scandalos însă cum Şor, fiind cercetat (încă), primeşte invitaţii de la deputaţi europarlamentari. Ce să înţelegem, că şi europarlamentarii au nevoie de chiloţi, cum pe vremuri cerea Filat?

Să nu-mi spună mie cineva că Şor e atât de popular şi de deştept, şi de admirabil, şi de carismatic, de frumos, că toată lumea de-abia aşteaptă să-l vadă şi să-l strângă în braţe şi să-şi tragă selfuri. Nici vorbă. Nu e nici frumos, nici deştept, nici popular, nici măcar prea cunoscut, în schimb e condamnat la 7 ani şi jumătate în Moldova şi aflat sub control judiciar. Păi orice moldovean şi-ar dori astfel de pedepse: şi cu buzunarele pline, şi în fotoliu de primar, şi patron de echipă de fotbal, şi cu plimbări pe la Strasbourg, la invitaţia eurodeputaţilor. Şor devine uşor un model de mare succes, mă mir că nu se apucă de scris cărţi motivaţionale.

La Strasbourg Şor se plânge totuşi de sistemul judiciar moldovenesc şi spune că este supus abuzurilor. Aşa le trebuie procurorilor şi judecătorilor moldoveni: îl lasă pe Şor liber, iar el îi face cu ou şi cu oţet. Mi se pare rezonabil.

Poate că el le-a promis eurodeputaţilor că le va povesti cum a reuşit să trântească de pământ trei bănci, să facă o scamatorie cu un miliard care a dispărut, să spele nişte sume imense de bani? Asta ar fi o explicaţie, nu în toată ziua vezi aşa oameni, rupţi parcă din 12 scaune de Ilf şi Petrov. Că mă gândesc că nu i-a prostit chiar cu promisiunea unei cine moldoveneşti, asta ar fi prea de tot.

Între timp, președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a reacţionat la primirea călduroasă pe care mai mulţi eurodeputaţi din PPE i-au făcut-o lui Şor la Strasbourg, spunând că ei nu reprezintă partidul pe care îl conduce. Joseph Daul încearcă să arunce găina moartă în grădina lui Plahotniuc, în stilul Jurnal TV: „ principalul beneficiar al vizitei lui Shor la Parlamentul European este Plahotniuc, care încearcă să discrediteze Partidul Popular European pentru poziția sa intransigentă cu privire la încercările autorităților moldovene de a submina democrația din Moldova”. Pare destul de stupidă acuzaţia, că doar Plahotniuc nu o fi chiar atotputernic: să conducă Moldova, să-l aibă pe Şor într-un buzunar, iar în celălalt pe eurodeputaţi. O explicaţie mult mai simplă ar fi că pe lumea asta există mulţi care umblă fără chiloţi, inclusiv unii dintre eurodeputaţi.

Sursa: Deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *