Sănătate

Alimente care să nu lipsească din dietă pe timpul verii, dacă vrei să slăbeşti

Pepene. Pe timpul verii trebuie să ne hidratăm în permanenţă, iar asta înseamnă să consumăm cât mai multe lichide, de preferat apă, dar şi fructe şi legume care să ne asigure hidratarea de care avem nevoie. Printre acestea se numără şi pepenele, care conţine 92% apă, dar şi foarte puţine calorii.

Porumb. Nelipsit zilelor de vară este porumbul. Fie el fiert sau copt. Acesta conţine antioxidanţi precum luteină şi zeaxantină, care ajută la scăderea riscului apariţiei degenerării maculare care, în general, apare în cazul persoanelor trecute de 60 de ani.

Roşii. Fără îndoială, protecţia solară reprezintă un must have în sezonul cald, dar la rândul lor, roşiile protejează pielea de arsurile solare, datorită prezenţei licopenului.

Afine. Afinele proaspete sunt un adevărat răsfăţ. Antioxidanţii ajută la ameliorarea febrei musculare, dar şi îndepărtarea radicalilor liberi produşi în timpul antrenamentelor, se arată într-o cercetare recentă din Noua Zeelandă.

Cireşe. Vara avem la dispoziţie o varietate de fructe şi legume, iar delicioasele cireşe se numără printre ele. Fie că vorbim de sucul de cireşe, care garantează un somn liniştitor în special după un antrenament intens, fie că vorbim de cireşe întregi, care ajută la arderea depozitelor de grăsime, aceste fructe sunt ideale pentru dieta de vară. Sunt bogate în potasiu, care ajută la reducerea tensiunii, dar şi în betacaroten, vitamina C, antocianină şi quercetină, care ajută în lupta împotriva cancerului.

Cafeaua cu gheaţă. E minunat să-ţi începi ziua cu o cafea, iar în zilele toride de vară este şi mai plăcut dacă aceasta este rece. O singură cană de cafea pe zi poate reduce riscul dezvoltării cancerului de piele. În urma unui studiu la care au participat peste 93.000 de femei, publicat de Jurnalul European de Prevenire a Cancerului, persoanele care consumau mai mult de o cană de cafea pe zi reduceau riscul dezvoltării cancerului de piele non-melanom, cu 10%. Cu cât consumau mai multă cafea pe zi, cu atât riscurile se diminuau însă, acelaşi lucru nu era valabil şi în cazul cafelelor fără cofeină.

Zmeura. Zmeura este o sursă ideală de fibre, undele dintre ele solubile, sub formă de pectină, care ajută la scăderea colesterolului. Într-un studiu publicat în Jurnalul de Nutriţie este sugerat consumul de cât mai multe fibre pentru a preveni creşterea în greutate, dar şi pentru a accelera procesul de slăbire. În urma unui studiu realizat pe o durată de doi ani, cercetătorii au descoperit că atunci când participanţii au crescut consumul de fibre (8g la fiecare 1000 de calorii), au reuşit să slăbească aproape 2 kilograme într-un timp cât mai scurt.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *