Social

„Am renunțat la serviciu, ca să am grijă de tata”

Ei nu sunt subiect de titluri bombastice în presă, dar asta nu înseamnă că nu au nimic de spus. Așadar, continuăm rubrica dedicată oamenilor de rând și gândurilor ce-i frământă.

Nicolae Bordeian, 28 de ani, Rezina

„Am început să lucrez la o fabrică de mobilă din Chișinău imediat ce am terminat clasa a IX-a. După școală eram sătul de învățătură, dar nici părinții nu avea posibilitate să mă întrețină la facultate. Anul acesta a revenit dorința de a face niște studii, ca să obțin o specializare”.
„Acum un an a trebuit să renunț la serviciu și să revin acasă, la Rezina, ca să îngrijesc de tata care e invalid. Mai am trei frați și o soră. Ea face mâncare, eu îl plimb pe tata, iar fratele mai mare are grijă să avem de-ale gurii. Vara am pornit reparația în casă, am căzut de pe scară și mi-am fracturat mâna”.

„Nu pot să spun că la Rezina viața e scumpă, dar se câștigă puțin. Mi-aș dori să nu fiu nevoit să plec undeva: în Rusia sau în Europa. Pe de o parte, aș pleca la ruși, pentru că la ei se câștigă mai bine, dar pe de altă parte, în Europa sunt mai multe locuri de vizitat și posibilități de relaxare, însă dacă e vorba de bani, e că la noi, îți ajung numai pentru servicii comunale și mâncare, asta e părerea mea”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *