Actualitate

Analiștii americani au comentat contraatacul forțelor armate ale Ucrainei lângă Herson (Hartă cu linia frontului)

Recentul contraatac de succes al armatei ucrainene în regiunea Herson a forțat trupele inamice să treacă în defensivă. Analiștii de la Institutul American pentru Studiul Războiului ( ISW ) au ajuns la această concluzie.

Institutul sugerează că astfel de acțiuni ale Ucrainei au ca scop probabil să perturbe planurile Rusiei de a crea poziții defensive puternice în sud.

„Deși contraatacul ucrainean nu pare să aibă ca rezultat recucerirea unui teritoriu semnificativ în viitorul apropiat, este probabil să perturbe operațiunile rusești și să forțeze Rusia să mute întăriri în regiunea Herson, care este în mare parte deținută de unități nestandardizate. Contraatacurile ar putea încetini și mai mult eforturile Rusiei de a consolida controlul administrativ asupra sudului ocupat al Ucrainei”, se arată în mesaj.

Consilierului președintelui regiunii Herson, Serghei Khlan, a spus că militarii ucraineni au lansat o contraofensivă în direcția Beryslav și au avansat deja 9 kilometri. Potrivit acestuia, invadatorii sunt scoși din a treia linie de apărare, pe care au construit-o mai devreme. În OK „Pivden” se spune că, în urma operațiunilor de contraofensivă din sud, inamicul a suferit pierderi semnificative și a ocupat poziții defensive în poziții nefavorabile și insuficient echipate.

Expertul militar Oleg Jdanov și-a exprimat opinia că trupele ruse încearcă să echipeze poziții, să construiască baze militare și să câștige un punct de sprijin în regiunea Herson, dar nu vor avea timp să facă acest lucru.

Mihail Podolyak, consilierul șefului Președintelui Ucrainei, asigură că doar Rusia va fi epuizată și își va pierde potențialul ofensiv, iar Ucraina va acumula suficiente forțe – sudul țării noastre va fi cu siguranță eliberat. Potrivit acestuia, „aceasta nu este o chestiune de o zi sau de o lună, ci nu este o chestiune de un an”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *