Actualitate

Analistul Vlad Țurcanu critică declarațiile lui Voicu de la Moscova: „Este încă un motiv de contestare a actualului guvern”

Faptul că un ministru al Apărării din RM călătorește la Moscova, în condițiile în care avem armată de ocupație, pe care ministrul apărării o numește altfel: forțe de menținere a păcii, vorbește despre faptul că suntem foarte duali și nu avem niciun fel de consecvențe în ceea ce ne propunem. Această poziție duală, asupra căruia stăruie mai mult Igor Dodon: să ne împăcăm și cu unii și cu alții, nu funcționează în felul acesta, în condițiile în care Serghei Șoigu este persona non-grata pentru ce a făcut armata sa în Ucraina și în Siria, e un semnal care nu ne folosește în plan extern. E cazul să ne întrebăm dacă Pavel Voicu și-a cerut voie de la Maia Sandu să călătorească la Moscova, pentru că este un ministru în Guvernul Sandu. Dacă l-a ascultat numai pe șeful de partid, Igor Dodon, atunci avem o problemă.

E încă un motiv pentru contestarea actualului guvern și actualei coaliții, de a spune că RM și această alianță care guvernează nu în prezent nu se află pe drumul corect. E greu să respingi asemenea critici. E o pilulă amară pe care trebuie să o înghițim, dar cu care nu ar trebuie să ne împăcăm (…). Dacă ne ducem la Moscova și discutăm despre reformele din Armata Națională a R. Moldova care sunt finanțate de SUA inclusiv, atunci nu mai înțelegem nimic.

Ministrul Apărării Pavel Voicu a avut la sfârșitul săptămânii trecute la Moscova, o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Șoigu. Potrivit unui comunicat de presă, cei doi miniștri au discutat despre situația regională și reforma sectorului de apărare din Republica Moldova.

Sursa: radiochisinau.md 

FĂRĂ GEOPOLITICĂ? / Ministrul Apărării pus de Dodon SFIDEAZĂ realitatea: Rusia este un ALIAT DE ÎNCREDERE

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *