Opinii și Editoriale

Anatol Țăranu: „Putin este în fața unei catastrofe politice. Se bate pentru propria supraviețuire”

Acum Putin e într-o disperare. Tot ce a făcut el începând cu 24 februarie a lucrat împotriva lui, împotriva imaginii lui, împotriva autorității lui.

El s-a transformat într-un paria.

„Ceea ce a spus Putin astăzi (privind mobilizarea rușilor la război și amenințarea cu arma nucleară) are o utilitate primordial internă. Factorul internațional nu mai poate fi indus în eroare, chiar dacă acolo există avertismente care nu pot să treacă pe lângă urechile marilor conducători ai statelor. Mesajul lui e adresat, în primul rând, cetățenilor ruși. Putin încearcă să justifice cumva tot ce s-a întâmplat”, a declarat Anatol Țăranu.

De asemenea, analistul politic spune că, prin acest decret de anunțare a mobilizării parțiale, Putin nu a făcut altceva decât să recunoască eșecul așa-numitei „operațiuni militare speciale” în Ucraina.

„Putin era ferm convins că se va limita la acele forțe pe care le-a implicat în această operațiune și atunci, în luna februarie, Putin se aștepta ca să rezolve în câteva zile „problema ucraineană”. Dar s-a întâmplat ceva care, categoric, diferă de planurile lui Putin. Acum el este în fața unei catastrofe politice. Acum, practic, Putin se bate pentru propria supraviețuire. Și această bătălie, a lui personală, este plătită cu viețile a zeci de mii de cetățeni ruși”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *