Actualitate

Andrei Năstase îl apără pe omul lui Dodon de la CNA: „EXCESUL de zel al unor deputați a făcut ca acest concurs să fie cumva profanat”

La fel ca și președintele Igor Dodon, care s-a arătat nemulțumit că deputații Iurie Reniță (PPDA), Octavian Țîcu (PPDA) și Lilian Carp (PAS) nu au votat pentru Ruslan Flocea, ministrul de Interne crede că aceștia au demonstrat „exces de zel”.

„Excesul de zel al unor deputați a făcut ca acest concurs să fie cumva profanat. Eu am urmărit cine au fost candidații și sunt sigur că Ruslan Flocea câștiga fără probleme. Persoana care a fost desemnată la CNA să nu fie afectată cu nimic de influență politică. Excesul de zel din partea unor deputați a făcut să fie profanat. Mi-aș fi dorit cu șeful CNA, SIS și Procuratura Generală să facem front comun, așa ca cetățeanul să simtă schimbare”, a declarat astăzi Năstase, în cadrul unui interviu pentru Cotidianul.

În cadrul aceluiași interviu, Năstase a spus că noul procuror general interimar, Dumitru Robu, nu ar fi candidatul PPDA. Sursa citată dă asigurări că nu a existat niciun târg cu Dodon privind partajarea funcțiilor de director CNA și procuror general interimar. Totodată, ministrul a subliniat că nu are nicio relevanță faptul că nașa noului procuror general este și cumătra sa.

De menționat că Igor Dodon s-a arătat nemulțumit de faptul că unii deputați ai Blocului „ACUM” nu sprijină unele inițiative ale PSRM și chiar nu votează pentru candidații propuși în unele funcții-cheie ale statului. Oficialul este indignat că trei deputați de la „ACUM”, Octavian Țîcu, Iurie Reniță și Lilian Carp nu au votat pentru ca Ruslan Flocea să ajungă director la CNA.

În replică, Iurie Reniță a spus că nu are de gând să se conformeze „indicațiilor prețioase” date de președintele Dodon sau de către altcineva și va vota doar conform convingerilor sale și nu-și va schimba atitudinea când vor mai fi organizate „concursuri trișate sau viciate”.

https://www.ziarulnational.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *