Social

Andrei Spînu se află în Azerbaidjan, la Reuniunea Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze. Evenimentul va fi deschis de președintele României, Klaus Iohannis

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu se află la Baku, în Azerbaidjan, unde urmează să participe la Reuniune Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze.

Reuniunea va fi deschisă de președintele Azerbadjanului Ilham Aliyev și președintele României, Klaus Iohannis, care se află într-o vizită oficială în această țară. Potrvit RRA, Reuniunea ministerială a Consiliului consultativ al coridorului sudic de gaze are loc în contextul încercărilor României de a-și asigura, din Caucaz, cantitățile necesare de gaze pentru a înlocui astfel importurile din Rusia, la costuri avantajoase pentru România, transmite Radiochisianu.md.

„În calitate de co-președinte al comisie interguvernamentale moldo-azere, azi, am discutat cu Ministrul Economiei, Mikayil Jabbarov, despre relațiile economice bilaterale. Tot azi, m-am văzut cu Ministrul Agriculturii, Inam Karimov, care este și co-președinte al comisie interguvernamentale moldo-azere din partea Azerbaidjanului.

Am vorbit despre progresele în implementarea protocolului de colaborare semnat în octombrie 2022. De asemenea, am agreat să organizăm următoarea ședință a comisiei mixte la Chișinău, în octombrie 2023.

La final, am vizitat centrul de prestări servicii pentru antreprenori din Baku și am discutat cu directorul organizației pentru antreprenoriat Kobia, Orkhan Mammadov, despre schimbul de experiențe în acest domeniu”, a scris Spînu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *