Actualitate

Angela Merkel a încălcat protocolul și a stat pe scaun la o ceremonie oficială, după episodul de tremur puternic de miercuri

Premierul danez Mette Frederiksen a stat alături de ea la ceremonia de primire a onorului militar, aceasta aflându-se într-o vizită oficială la Berlin, transmite Reuters. Merkel a fost văzută zâmbind și nu a mai dat niciun semn că nu s-ar simți bine.

Miercuri, Angela Merkel a fost surprinsă, pentru a treia oară în mai puțin de o lună, tremurând puternic în timpul unei ceremonii oficiale, la Berlin. Din imagini se vede cum cancelarul abia mai poate sta drepți din cauza picioarelor care tremură.

Totul s-a petrecut la ceremonia oficială dedicată premierului finlandez Antti Rinne, cei doi primind onorul militar.

Ulterior, la conferința de presă comună, Merkel a zâmbit și a spus că este bine. ”Sunt bine. Nu trebuie să vă faceți griji pentru mine”, a spus cancelarul, citată de Reuters. Merkel a completat că are convingerea că este aptă de muncă.

Cancelarul Germaniei a mai precizat, în conferința de presă, că a luat deja măsuri legate de aceste episoade, încă de la primul incident, însă este vorba despre un întreg ”proces” care e încă în derulare. ”Acest proces este în derulare, dar am înregistrat progrese. O vreme va trebui însă să trăiesc cu asta. Oamenii nu trebuie să își facă griji pentru mine. (…) Sunt convinsă că-mi pot exercita mandatul”, a comentat ea.

Primul incident de acest gen s-a petrecut pe 18 iunie, la primirea oficială a președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski.

https://www.hotnews.ro/
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *