Actualitate

ANRCETI va prelua președinția Grupului reglementatorilor în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic

Decizia privind alegerea ANRCETI și ANCOM în funcțiile respective a fost aprobată la ședința plenară a Grupului EaPeReg care a avut loc marți, 22 noiembrie 2016, la București.

Conform Memorandumului de înțelegere privind constituirea și funcționarea Grupului EaPeReg, în funcția de președinte al EaPeReg se alege, pentru o perioadă de un an, autoritatea de reglementare din una din țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R. Moldova, Ucraina), iar în funcția de vicepreședinte – o autoritate de reglementare din una din țările membre ale Uniunii Europene (UE) care sunt partenere în realizarea acestui proiect al UE.

Președintele și vicepreședintele Grupului EaPeReg sunt responsabili de executarea planului de activitate al acestei organizații pentru anul respectiv, gestionarea procesului de organizare și desfășurare a activităților planificate.

Anterior, ANRCETI a deținut funcția de președinte al Grupului EaPeReg în anul 2013.

Grupul EaPeReg a fost constituit în anul 2012, la Chișinău, la o reuniune a autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din țările Parteneriatului Estic (PaE). EaPeReg are misiunea de a asigura schimburi de informaţii şi experienţă între reglementatorii în domeniul comunicaţiilor electronice din țările PaE şi UE, armonizarea cadrului juridic din statele PaE cu standardele UE şi aplicarea celor mai bune practici europene de reglementare. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *