Actualitate

Apel de ajutor către Nemerenco: Purtătoarea de cuvânt de la Insitutul Oncologic susține că a fost hărțuită și suspendată din funcție

„Stimată Doamnă Ala Nemerenco, aduc la cunoștința Domniei Voastre despre hărțuirea la locul de muncă a subsemnatei, ținând cont, că timpul Dumneavoastră este limitat, vreau să cunoașteți, că la moment, în Institutul Oncologic se duce o luptă aprigă contra angajaților, care nu au fos de acord cu politicile manageriale a fostei directoare a Institutului Oncologic, Larisa Catrinici. Și mai vreau să Vă aduc respectuos la cunoștință faptul că se luptă cu corupția delicat, nu se dorește o finalitate a cazului de corupție, care îl vizează pe un șef de secție, lucru demonstrat de CNA. În calitatea mea de specialist în cadrul Serviciului relații cu publicul și mass-media nu pot limita acccesul la informație a mass-media locale. Ar fi nedrept. Lucrez într-o instituție publică. Ca să fie clar: am fost suspendată din funcție pentru declarații, în care spun, că asemeni unei tumori, cancerul corupției trebuie extirpat din sistemul medical. Prezența postului TV 8 pentru o declarație în cazul condiționării unei internări, mi-a creat nu doar probleme de serviciu, dar și de ordin psihologic.

Rog respectuos implicarea Dumneavoastră în suspendarea mea din funcție până la data de 22.02.22, astăzi fiind data de 23 februarie (nicio decizie nu a fost luată, nicio întrevedere cu dl director nu a avut loc), și acordarea posibilității de a demonstra faptul, că nu am dosare penale, că nu sunt colaboraționistă cu mita, și că Dumneavoastră, în calitate de ministru al Sănătății sunteți nevoită să participați la emisiuni televizate, sau să acordați interviuri, chiar dacă nu Vă este deloc ușor să o faceți.

Mi-am învățat copiii să fie justițiari, și eu ce fac acum? Dreptatea mă face să îmi dau demisia? Asta se vrea? Nu am spete, vreau să se facă dreptate, și, probabil, acest lucru, deranjează foarte mult. Cum să mă uit în ochii copiilor mei? Mulțumesc”, a scris pe o pagină de socializare Tomașenco.

Vă amintim că marți, 15 februarie, Procuratura Anticorupție (PA) a informat că, un șef de secție din cadrul Institutului Oncologic a fost reținut, fiind bănuit de corupere pasivă, după ce a fost denunțat de către un pacient.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *