Externe

Aprobat! Parlamentul german va livra Ucrainei armament greu

Joi, Parlamentul german a aprobat cu o largă majoritate, o rezoluţie în favoarea livrării de armament greu destinat Ucrainei, care să ajute forţele Kievului să facă faţă atacurilor armatei ruse, după mai bine de două luni de la invazia Ucrainei de către Rusia, informează Reuters.

„Pe lângă izolarea economică extinsă şi decuplarea Rusiei de pe pieţele internaţionale, cea mai importantă şi eficientă metodă care poate stopa invazia rusă o reprezintă intensificarea şi accelerarea livrării de sisteme eficiente şi complexe de armament, inclusiv armament greu”, este arătat în documentul aprobat joi de Bundestag.

Rezoluţia a fost susţinută de către toate cele trei partide din coaliţia guvernamentală, precum şi de către reprezentanţii conservatorilor, aflaţi în opoziţie. În total, s-au înregistrat 586 de voturi pentru, 100 împotrivă şi 7 abţineri.

Berlinul a anunţat deja că e dispus să livreze Ucrainei în jur de 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard.

Angajamentul de a livra sistemele antiaeriene Gepard a fost anunțat de ministrul Apărării, Christine Lambrecht, în timpul unei întâlniri a oficialilor internaționali ai apărării la baza forțelor aeriene americane Ramstein din Germania.

Este pentru prima oară când Germania acceptă să furnizeze acest tip de armament greu Ucrainei care luptă împotriva invaziei ruse. Sistemele Gepard au fost eliminate treptat din serviciul activ în Germania în 2010.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *