Actualitate

Ar trebui să ne luăm în serios visele erotice?

Persoanele mai tinere au avut mai multe vise erotice decât persoanele în vârstă. Cercetătorii spun că motivele sunt legate de faptul că sexul nu ocupă o parte atât de mare a vieții pentru persoanele mai în vârstă față de tineri.

Mark Blagrove, profesor de psihologie la Universitatea Swansea a realizat un studiu în 2007 cu peste 3500 de descrieri de vis care arăta că frecvența visurilor erotice a fost de 8% atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Femeile aveau mai multe vise erotice despre partenerii actuali sau anteriori; bărbații, în schimb, visau despre mai mulți parteneri sexuali. Cifra era mai mica ținând cont că s-a descoperit că tindem să visăm la ceea ce ne afectează emotional în viața reală, în schimb, există mai puțin conținut erotic în vise decât ar fi cazul să existe.

Un alt studio, realizat de Dylan Selterman la Universitatea din Maryland în 2014 a analizat modul în care visele – în special cele legate de infidelitate – au influențat comportamentul participanților față de partenerii lor, a doua zi. Ceea ce a fost interesant a fost că atunci când au analizat activitățile zilnice ale participanților. “Nu au găsit nimic care să prezică conținutul erotic. Acest lucru înseamnă că conținutul erotic nu are o relație unu-la-unu directă cu evenimentele sau preocupările din ziua precedentă.”

Asta înseamnă oare că nu există nici o semnificație a viselor erotice? Conținutul erotic din vise poate fi aproape întâmplătoare. Bucură-te și fii recunoscătoare dacă ai vise erotice căci ar putea fi mult mai rău – s-a constatat că 4% din vise pot fi legate de politică.

https://www.tabu.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *