Externe

Armata Ucrainei a primit un nou lot de tancuri dintr-o țară UE

Armata ucraineană a primit un nou lot de tancuri din partea unei țări membre a UE, vehiculele de luptă slovene M-55 S1 fiind acum văzute în dotarea forțelor armate ale Kievului.

Mai multe fotografii în acest sens au fost distribuite de pagina Ukraine Weapons Tracker, administratorii săi notând că, deși tancurile au fost transferate Ucrainei anul trecut, ele au ajuns abia acum în serviciul armatei ucrainene, trupele acesteia desfășurând deocamdată antrenamente cu ele.

„Bineînțeles, date fiind tradițiile locale, putem vedea blocuri de blindaj reactiv Kontakt-1 fiind aplicat cu generozitate”, glumesc administratorii paginii.

Menționăm că Slovenia a anunțat oficial în data de 20 septembrie a anului trecut că va transfera 28 de tancuri M-55 S1 Kievului, anunțul venind la doar o zi după după ce premierul sloven Robert Golob a ajuns la o înțelegere cu omologul său german Olaf Scholz privind înlocuirea acestor tancuri cu 40 de vehicule de transport fabricate în Germania.

„Schimbul între cele trei țări va întări cooperarea în domeniul Apărării între Slovenia și Germania”, a declarat cancelaria lui Golob într-un comunicat remis presei la momentul respectiv cu privire la înțelegerea care a fost negociată timp de mai multe luni.

Slovenia a devenit astfel a doua țară europeană după Polonia care a trimis tancuri Ucrainei, guvernul de la Varșovia făcând un anunț în acest sens încă de la sfârșitul lunii aprilie. La începutul lui august o înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de militarii ucraineni a surprins o coloană lungă de tancuri T-72 primite de aceștia din Polonia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *