Actualitate

Atenţie părinţi! Multe dintre terenurile de joacă din Chișinău prezintă un real pericol pentru cei mici

Doar 200 de spații pentru copii, dintre cele 800 care există în capitală, au fost amenajate corespunzător. Însă nici acestea nu întrunesc toate normele de siguranță pentru copii.

Un spațiu de joacă trebuie să fie pe placul copiilor şi să le ofere siguranța necesară.

Este foarte important din ce materiale sunt făcute suprafeţele terenurilor de joacă. Cel mai des, sunt recomandate terenurile de nisip. O soluţie ceva mai scumpă, însă practică, sunt covoarele sintetice și cele de cauciuc, care îi protejează pe micuţi atunci când cad.

Materialul cel mai potrivit pentru echipamentele de joacă este lemnul. Specialisții recomandă ca lemnul utilizat la amenajarea locului de joacă să fie cât mai bine şlefuit şi să nu aibă crăpături din care se pot desprinde așchii.

Dotările de tipul leagănelor, balansoarelor, toboganelor trebuie să fie situate la o distanță suficientă unele de altele. De asemenea, în jurul leagănului se recomandă a păstra o zonă liberă de trei, patru metri.

Totodată, ar fi de preferat ca terenurile de joacă să fie special amenajate pe grupe de vârstă.

Înainte ca să vă lăsați copiii un teren de joacă, asigurați-vă că acolo nu-i ameninţă nici un pericol. Atrageți atenția și la faptul dacă gardul care împrejmuiește terenul nu permite accesul ușor al micuților în stradă.

Sursa:
publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *