Externe

Au fost indentificați alți opt ruși implicați în crime de război în Ucraina. Procuror: Cinci dintre ei sunt mercenari Wagner

Procurorul general Irina Venediktova a declarat că au fost identificați alți opt ruși care au coims crime de război, inclusiv care au luat parte la uciderea primăriței din Motîjîn din regiunea Kiev, Olga Sukhenko, și la torturarea civililor ucraineni, relatează Kyiv Independent și Unian.net.

Astfel, cei cinci aparțin celei de-a 37-a brigăzi de infanterie motorizată a Rusiei: Oleg Krikunov, Chingis Gonchikov, Alexander Vanchikov, Magomedmirza Suleymanov și Vitali Dmitriev, iar alți trei ruși sunt Serghei Sazanov, Serghei Sazonov și Alexander Stupnitsky, mercenari Wagner, potrivit procurorului general.

Așadar, în timpul ocupației unei părți a regiunii Kiev, suspecții au jefuit civili, au torturat, au ucis și au ars casele lor. Aceștia sunt acuzați de 14 episoade de rele tratamente aduse populației civile. După tortură, doar trei persoane au supraviețuit.

Astfel, conform anchetei, în martie 2022, suspecții au venit la casa șefului satului Motîjîn, au privat-o de libertate pe femeie, alături de soțul și fiul acesteia, apoi invadatorii i-au torturat, încercând să obțină informații despre Forțele Armate ale Ucrainei și despre apărare.

„În fața mamei, fiul lor a fost împușcat în picior și apoi în cap. Soțul șefei satului a fost torturat într-un mod similar. Întreaga familie a murit din cauza multiplelor răni prin împușcare”, se arată în raport.

Amintim, că anterior un tribunal de la Kiev a condamnat un soldat rus la închisoare pe viață pentru uciderea unui civil ucrainean, în primul verdict dat într-un proces legat de crimele de război comise de armata rusă în timpul invaziei sale în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *