Actualitate

AUR insistă ca salariul minim să crească ca în construcții: 2.300 lei NET- 3.000 lei BRUT

Alianța pentru Unirea Românilor insistă ca facilitatea acordată sectorului construcțiilor să devină o regulă și nu o excepție. Astfel că partidul lui George Simion are o soluție clară la creșterea exorbitantă a prețurilor la energie dar și la produsele de consum.

Adrian Axinia, vicelider AUR, a declarat că nu este admisibilă o creștere a salariului minim cu 100 de lei și că este normal ca românii să fie protejați și remunerați corect la ei în țară, dar fără ca să fie afectați de vreun fel antreprenorii români.

În construcții salariul brut este de 3.000 de lei dar impozitarea este mai redusă, așa că salariul net ajunge la peste 2.300 de lei. Antreprenorul trebuie să plătească la această sumă aproape 700 de lei impozit.

AUR consideră că măsura trebuie să fie aplicată imediat și să fie complementară blocării prin reglementare a prețului la energie electrică și la gaz metan.

“Situația a scăpat de sub control, companiile din energie sunt lacome și obțin profituri colosale, nemaiîntâlnite în nici o ramură a economiei naționale. Creșterea exorbitantă a prețurilor nu afectează doar persoanele fizice dar și companiile românești care se văd astăzi cu tarife de două ori mai mari. Ca urmare a creșterii prețurilor la energie și gaz metan România devine clar necompetitivă.

Prețul pâinii se va dubla în curând deoarece impactul scumpirilor asupra prețului final este extraordinar de mare. Mulți români nu își vor mai permite pâine zilnică, ce să mai vorbim despre un nivel normal de trai. Aceasta este consecința guvernărilor trădătoare de după 1989, cele care au adus țara într-o situația ce pare fără de ieșire.

Și Românii trebuie protejați, iar măsura blocării prețului la energie electrică și gaz, astfel încât să se reglementeze o marjă de profit de 10-20%, trebuie să fie dublată de salarii mai bune pentru români. Noi propunem ca fiecare român să câștige ca în construcții: cel puțin 2.300 de lei, dar fără a crește povara fiscală pe oamenii de afaceri ” a declarat Adrian Axinia, parlamentar AUR.

George Simion, liderul AUR, a anunțat pe rețelele de socializare o mare mobilizare. Pe 2 octombrie la București va avea loc un miting de protest față de modul catastrofal în care actualul guvern a condus România. AUR cere românii în stradă, aceasta fiind singur soluție reală la sistemul politic actual și care are o majoritate confortabilă în parlament.

“AUR încearcă din parlament să repare anumite lucruri, însă procentul de 10% nu este suficient și avem nevoie de sprijinul românilor. Tocmai de aceea poporul trebuie să protesteze față creșterile de prețuri la produsele de primă necesitate dar și pentru explodarea tarifelor la energie electrică și la gaz. Am ajuns să plătim resursele țării mai scumpe decât le plătesc austriecii și ungurii, ce par să devină principalii beneficiari ai sistemului politic clientelar” a îndemnat George Simion pe români.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *