CSI / RusiaInternaționalRăzboiUcraina

Avertismentul grupului celor mai bogate 7 naţiuni ale lumii : Vor fi „consecințe grave” pentru Rusia dacă folosește arme chimice, biologice sau nucleare în Ucraina

Miniștrii de externe din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) avertizează că Rusia va suporta „consecințe grave” pentru orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare, iar cei care sprijină Moscova în invazia din Ucraina se vor confrunta cu „costuri severe”, potrivit CNN și Hotnews.

„Retorica nucleară iresponsabilă a Rusiei și amenințarea de a desfășura arme nucleare în Belarus sunt inacceptabile. Orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare de către Rusia ar avea consecințe grave.

Rămânem angajați să intensificăm sancțiunile împotriva Rusiei, să le coordonăm și să le aplicăm pe deplin.

Reiterăm apelul nostru către terți să înceteze asistența pentru războiul Rusiei sau se vor confrunta cu costuri severe”, se arată într-un comunicat transmis marți, 18 aprilie, după reuniunea din Japonia a „Grupului celor șapte” (G7).

De asemenea, G7 condamnă ferm „folosirea pe scară largă de către Rusia a manipulării și dezinformarii” pentru a obține sprijin pentru războiul său împotriva Ucrainei.

Menționăm că din G7 fac parte Marea Britanie, Canada, Germania, Italia, Franţa, Japonia şi SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Vor fi „consecințe grave” – adica si mai mult blabla. Adevarul trist si uscat este ca o gramada de tari nu se grabesc deloc cu sanctiunile, doar maraie putin, de ochii lumii: China, India, Brazilia ar fi de mentionat, alaturi de o gramada de state africane, sud-americane si asiatice. Si, fireste, oaspetele nostru special in UE, Ungaria, care nici macar nu ascunde ce vrea sa para…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *