Actualitate

Azerbaidjan: 9 morți și 34 de răniți după un atac al Armeniei asupra unui oraș aflat la 100 de kilometri de Karabahul de Munte

Duminică, ministrul de Externe azer a declarat că Armenia a bombardat orașul Ganja, acuzând armata armeană că a atacat în mod deliberat civilii și medici, „ca parte a politicii de agresiune împotriva Azerbaidjanului”.

„Bombardamentul asupra civililor și orașelor de către forțele armate armene, după acordul umanitar de încetare a focului, reprezintă un nou exemplu al barbarismului și arată că apelurile conducerii armene la pace reprezintă doar o ipocrizie”, a spus ministrul.

„O încălcare gravă a Convenției de la Geneva”

Ilham Aliyev, președintele azer, a spus că atacul reprezintă „o crimă de război și o încălcare gravă a Convenției de la Geneva”.

„Este o lipsă de respect față de negocierile intermediate de Rusia și o nouă demonstrație a fascismului armean”, a spus președintele azer. „Aceste acte oribile nu vor distruge voința poporului azer!”

Duminică, ministrul Apărării din Azerbaidjan a acuzat forțele armate armene că au bombardat orașul Mingachevir și sate din regiunea Goranboy, Aghdam, Terter, Agjabedi, Fizuli și Jabrayil.

„Conducerea politică și militară a Armeniei este responsabilă pentru agravarea situației în regiune”, a declarat ministrul. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *