Social

Basarabia e România: Surpriza de pe tancul sovietic din Bălți (FOTO)

Monumentul primului tanc sovietic din Bălţi a fost „vandalizat”. Pe postamentul tancului ocupanților sovietici a apărut, peste noapte, inscripția „Basarabia e România”.

Oamenii legii au declarat că au înregistrat cazul și întreprind măsuri pentru a elucida toate circumstanțele.

Tancul a fost instalat în 1969 printr-o dispoziţie a ministrului apărării al fostei URSS. Acesta a fost amplasat în cinstea tanchiştilor care au luptat împotriva trupelor naziste de pe teritoriu, în timpul celui de Al II-lea Război Mondial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Voi n-ati vazut ca tancul e ruginit rau stand acolo de atatia ani ?
    Cred ca e cazul sa-l dati jos si sa va ocupati de el.
    Spor la traba !

    1. Îl țin acolo sî sî apiri di „fasșiștii” români. Câtă vreme vei mai vedea tancurile și orice oribilitate de rit sovietic pe acolo să știi că „tăt normal” șî „bravo” îi pi la respublica pobedistî molotova. Nu ai aflat încă „cî maldavanu îi cil mai diștept jițăl”???

      1. Nu au ai noștri curaj ca balticii. Sătul de monumentele astea sovietice. Cu o bucă în trecut și cu cealaltă în viitor…

    2. Nu trebuie inca, rabdare! S-ar putea curand sa doneze fratii rusi un model ceva mai nou. Ca bonus, inclusiv echipaj.

  2. Ce vor să ”elucideze” oamenii legii? Probabil ”fărădelegea” care permite ”legea” din ”epoca de aur” a RSS Moldovenești, care încă mai constrânge impunătoarea națiune moldovenistă, statalistă și mai ales neutralistă, să se închine idolilor sovietici eliberatori, care le-au deschis calea glorioasă spre ”Siberii de gheață”. Drăcovenia șenilată are trebui să devină un loc de închinăciune, un fel de ”Monument al plângerii” pentru obidiții comuniști, socialiști, șoriști, moldoveniști, la care să se adune pentru ca să-și plângă păcatele, deznădejdea și să-și manifeste furia revoluționară refulată, cu gemete strașnice și cu pumni în cap: ce am fost și ce-am ajuns, slugi neplătite, păduchi și lepre fasciste. Dacă unii, mai habotnici și curajoși din fire, adică vajnici revoluționari bolșevici, vor să dea dovadă de vitejie și patriotism stalinist (slabă nădejde!), au posibilitatea să se ”atârne” de tulumba monstrului, dar nu prea mulți deodată, că se demolează monumentul slavei nepieritoare, se destramă coaliția colhoznicilor iluminați, rămâne sărmana Republică fără ”faliții” ei, adică fără ”organe”, fără netrebnici profesioniști.

      1. Eu ma ispravesc respectand standaredele sovietice. Asta inseamna ca-mi trebuie samagon. Si ca sa fac rost de samagon trebuie sa vand tancul la fiare vechi pe cateva copeici.

          1. Lasand gluma deoparte, salut respectuos surorile si fratii romani din Basarabia. Ca sa fim iarasi ce-am fost si mai mult decat atat, dupa cum spunea Petru Rares, noi, romanii de pe ambele maluri ale Prutului, trebuie sa refacem legaturile sufletesti, sa discutam si sa stabilim ce de facut in continuare. Nu ne trebuiesc intermediari, nu ne trebuiesc pescuitori in ape tulburi care sa ne deturneze de la drumul reunirii. Politrucii trebuiesc avertizati sa nu se joace cu focul, sa-si vada de treburile lor si sa nu fie iuda iscarioteanul.

  3. Băi rusule, n-ai avut bunul simț să înveți limba pământului unde trăiești??? Du-te bă și învață româna sau dacă nu vrei du-te unde a înțărcat mutu iapa. Nu mai polua atmosfera cu mizeria voastră chirilică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *