Politică

Băsescu: Dacă în raportul comisiei de anchetă se regăsesc minciuni privind alegerile din 2009, îi dau în judecată

"Este clar că ei au avut un obiectiv politic pe care bănuiesc că îl au și acum și merg la două capete (…). Au un obiectiv principal și unul secundar, hai să o prindem pe Kovesi, să o aducem aici (la audieri în Parlament — n.r.) și dacă nu ne iese asta, ne răcorim și noi, spunem toate prostiile pe care le-au spus ba Geoană, ba mai știu eu care, Hrebenciuc, cum s-a furat în străinătate, sau nu știu ce, le punem în raport acolo și tot atingem un obiectiv politic", a declarat Traian Băsescu la B1Tv, întrebat cum privește activitatea comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Întrebat ce ar putea face comisia cu raportul, liderul PMP a spus: "Păi, cred că o să-l țină să doarmă cu capul pe el".

"Pentru că, dacă ies pe varianta doi, sub cuvânt de onoare, vă spun că-i dau în judecată pentru falsificarea rezultatului alegerilor și am toate elementele, pentru că totul se face pe probe. Și hai, băieți, să vedem procesele verbale din fiecare secție de votare, să vedem Curtea Constituțională, că discutăm pe documente. Le iau mulți bani, că e mare comisia", a afirmat Băsescu.

Liderul PMP a adăugat că în cazul în care va fi chemat, va merge la audieri, cu două condiții: audierea sa să fie publică și, totodată, să-i fie prezentată "adunarea proceselor-verbale" din toate secțiile de votare.

"Să le ia așa — pun pe o coloană Geoană, pe o coloană Băsescu, adună procesele verbale și pe urmă mă caută să mă cheme la comisie. (…) Nu poți să umilești un președinte ales corect pentru că-ți dă bine ție la joc politic, să pui sub semnul întrebării un mandat. Categoric, dacă vor constata minciuni, dacă vor concluziona minciuni (…), dacă pun negru pe alb și comisia își asumă, cred că mi-am rezolvat problema materială pe câteva generații, pentru că e foarte grav să spui că un om… (…) Din ură s-ar putea să facă o prostie, vă asigur că-mi voi asigura viitorul a câteva generații pe banii lor, toată comisia, pentru că eu voi putea demonstra cu acte oficiale ale statului român că au fost corecte alegerile ", a mai declarat Băsescu.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *