Actualitate

Băsescu, în Parlamentul European: Dați perspectivă europeană R. Moldova, altfel va rămâne așa cum este / Dna Mogherini, R. Moldova e locuită de români

„Problema R. Moldova e că nu știe care-i este viitorul. Uniunea Europeană refuză să-i dea perspectiva intrării în UE mai devreme sau mai târziu, atunci când va fi pregătită. R. Moldova este o țară aflată în zona gri și niciun politician din R. Moldova nu poate spune românilor din R. Moldova, dna Mogherini, R. Moldova e locuită de români,care e viitorul acestei țări aflată între Ucraina, Transnistria controlată de Moscova și frontiera UE. Concluzie: dați perspectivă europeană R. Moldova, altfel va rămâne așa cum este o lungă perioadă de timp”, a cerut Băsescu.

De menționat că după alegerile în Parlamentul European, Traian Băsescu a obținut funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European. Aceasta este considerată cea mai importantă, deoarece elaborează politica externă a UE împreună cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate.

https://agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *