Actualitate

Bătălia pentru Mariupol. Azov a omorât 6000 de soldați ruși, inclusiv un general

„Azov” din Mariupol a nimicit aproximativ 6.000 de soldați ruși, împreună cu un general, – a declarat comandantul adjunct al regimentului „Azov”, căpitanul Sveatoslav Palamar.

Rușii au trimis forțe impresionante pentru a captura fortărează Azovstal, în jur de 15 mii de soldați printre care și batalioanele de elită ale celor din „Wagner”, cu toate astea au eșuat.

De asemenea, cei din „Azov” au nimicit 78 de tancuri și peste o sută de vehicule blindate.

Rușii sapă atât de multe gropi în cimitirele din Mariupol încât se văd din satelit

Imagini din satelit realizate de compania Maxar Technologies surprind amploarea gropilor săpate de către ruși în cimitirele din Mariupol, un oraș aproape complet distrus și în care autoritățile ucrainene spun că au murit zeci de mii de oameni.

Una din imaginile din satelit publicate de Maxar arată cât de mult a fost extins cimitirul Starokrymske de la marginea vestică a orașului. Imaginea arată numeroase gropi săpate una lângă alta, și câteva utilaje care par a fi excavatoare folosite la săpături.

Într-o altă imagine publicată de Maxar se văd distrugerile de la oțelăria Azovstal de lângă Mariupol, acolo unde încă se duc lupte dure între ruși și ultimii apărători ucraineni.

Rușii ar fi ucis peste 20.000 de locuitori din Mariupol și au distrus 90% din oraș

Înainte de război Mariupolul era unul din cele mai mari orașe ale Ucrainei, cu o populație de aproape 450.000 de oameni.

„Ocupanţii ruşi au ucis peste 20.000 de locuitori ai Mariupolului în două luni. Peste 40.000 de oameni au fost deportaţi forţat. Acesta este unul dintre cele mai grave genocide împotriva civililor din istoria modernă. Armata ne distruge cu intenţie şi fără milă oraşul şi locuitorii săi”, susţinea primarul Vadim Boicenko.

Primăria din Mariupol a anunţat că oraşul este distrus în proporţie de 90% în urma asediului trupelor ruse şi că 40% din infrastructura sa nu mai poate fi recuperată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *