Război

Bilanțul morților din Dnipro a crescut la 20, după ce o rachetă rusească a lovit o clădire rezidențială/ 73 de persoane rănite, au fost declarate trei zile de doliu/ Operațiunea de salvare continuă

Centrul ucrainean de Comunicare Strategică anunță că bilanțul morților a ajuns la 20.

UPDATE 08:43 Bilanțul victimelor din Dnipro a crescut din nou. Până în prezent, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Ucraina, se cunosc 18 decese. 73 de persoane au fost rănite: peste 40 dintre ele au ajuns în spitale (patru la terapie intensivă – în stare gravă). Operațiunea de salvare continuă. Soarta a peste 40 de persoane rămâne necunoscută.

știrea inițială

15 persoane au fost rănite, printre care doi copii, după ce un atac rusesc a lovit o clădire rezidențială din Dnipro, conform Centrului de Comunicare Strategică a Ucrainei.

„Doi dintre răniți sunt copii. Trei dintre victime sunt grav rănite. Toți sunt acum în spital”, se mai arată în postarea de pe Telegram.

O nouă serie de raiduri cu rachete a lovit Ucraina sâmbătă după-amiază, anunță BBC. „Primim rapoarte despre ceea ce pare a fi un al doilea val de atacuri cu rachete în întreaga țară”, transmit jurnaliștii britanici.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a raportat explozii în oraș, adăugând că apărarea aeriană funcționează. Iar oficialii ucraineni au declarat, de asemenea, că au fost lovite infrastructuri cheie în regiunile Harkov și Lviv, în est și vest.

Mai multe explozii au răsunat sâmbătă dimineaţa la Kiev, responsabili ucraineni afirmând că noi lovituri ale armatei ruse au luat drept ţintă infrastructuri-cheie ale capitalei Ucrainei, informează AFP şi Reuters. „Un atac cu rachete asupra unor infrastructuri esenţiale” este în curs la Kiev, a anunţat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, pe Telegram, în timp ce primarul oraşului, Vitali Kliciko, a raportat că explozii au avut loc în cartierul Dniprovski şi le-a cerut locuitorilor „să rămână în adăposturi”, relatează AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Din cele întalnite de mine, in nici o lucrare de a lui Eminescu nu se intalneste cuvantul Român, România. Nici o denumire de limbâ ca română…
    Lumea e amăgitâ! Nu va asumati voua ceia ce n a scris Eminescu!!!
    In al doilea rând: vreti progrese si unire, renuntati la denumirea data de rusi, data cred ca de rusi: Basarabia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *