Politică

Bill Gates se plânge că este „prea dificil să împiedici oamenii să mănânce carne”. Miliardarul pledează însă pentru carne sintetică: Nu vreau să folosesc clima pe post de cruciadă morală

Bill Gates a spus că este imposibil să insistăm asupra reducerii consumului de carne pentru a combate schimbările climatice.

„Cred că este prea dificil să spunem că le vom zice oamenilor să nu mai mănânce carne sau să nu-și mai dorească să aibă o casă frumoasă și, practic, îi vom schimba”, a spus Gates într-un interviu pentru Bloomberg. Miliardarul a continuat subliniind că astfel de lucruri nu trebuie să joace neapărat un rol cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Națiunile bogate reprezintă doar o treime din emisiile globale, restul de două treimi provin din lucruri „destul de elementare”, cum ar fi adăpostul, caloriile, transportul și utilizarea bunurilor, a spus Gates.

Chiar dacă „excesele” națiunilor bogate sunt eliminate din existență, tot nu va fi o soluție la problema schimbărilor climatice, a insistat el.

„Mă uit la ce trebuie să facă lumea pentru a ajunge la emisii zero, nu să folosesc clima pe post de cruciadă morală”, a spus el.

Deși Gates a luat o poziție împotriva eforturilor activiștilor pentru schimbările climatice de a opri oamenii să mănânce carne, el a spus că sprijină societățile să treacă la carne sintetică.

Într-un interviu acordat MIT Technology Review, în februarie 2021, Gates a spus că el crede că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică. Deși ar putea exista o diferență de gust între carnea reală și cea sintetică, Gates a susținut că producătorii o vor face să aibă un gust mai bun în timp.

„În cele din urmă, acea carne ecologică va deveni suficient de modestă încât să poți schimba într-un fel [comportamentul] oamenilor sau să folosești reglementările pentru a schimba total cererea”, a spus el.

Cu toate acestea, Gates a adăugat că cele mai sărace 80 de națiuni probabil nu vor mânca carne sintetică, potrivit The Epoch Times.

Consumul de carne este benefic pentru organismul uman. Un studiu realizat de cercetătorii de la Queensland Brain Institute (QBI), Australia, a constatat că seleniul, un mineral care se găsește în carne și în alte alimente, are potențialul de a inversa scăderea funcției creierului la bătrânețe sau starea de sănătate precară.

Un alt studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Adelaide a analizat efectele asupra sănătății ale consumului total de carne în peste 170 de țări. Ei au descoperit că consumul de energie din carne are ca rezultat o speranță de viață mai mare.

Unele studii au asociat dietele fără carne cu îmbunătățirea sănătății. Cu toate acestea, nutriționistul Yanfei Ge crede că o astfel de cercetare ar putea fi părtinitoare, potrivit unui comunicat de presă din 22 februarie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *