Actualitate

BNM lansează un nou chestionar pentru a afla opinia utilizatorilor de statistici privind sectorul extern

În vederea îmbunătăţirii acestor statistici, BNM a elaborat și a publicat pe pagina sa web oficială Chestionarul utilizatorului de date statistice privind sectorul extern al Republicii Moldova (http://bnm.md/ro/content/chestionarul-utilizatorului-de-date-statistice-ale-sectorului-extern-al-republicii-moldova). Astfel, se intenţionează o înțelegere mai bună a necesităţilor utilizatorilor.

Acest chestionar este actual datorită interesului sporit față de statistica sectorului extern. Economia Republicii Moldova este una deschisă, astfel încât sectorul extern are implicații majore asupra ei și scoate în evidenţă problemele sale structurale. O provocare în acest sens este de a trece de la o creştere economică bazată pe consum la una susţinută de investiţii, producţie şi exporturi, aceşti indicatori fiind urmăriţi şi de către partenerii de dezvoltare.
Chestionarul a fost lansat pentru toţi utilizatorii de date statistice privind sectorul extern, indiferent de sfera lor de activitate şi scopul de utilizare a acestor date. Respondenții îl pot accesa în trei versiuni lingvistice – română, engleză și rusă.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *