Politică

Boris Johnson: Crice concesie făcută lui Vladimir Putin ar fi un „dezastru”

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat asupra „oboselii crescânde” în legătură cu războiul din Ucraina şi a declarat că orice concesie făcută preşedintelui rus Vladimir Putin ar fi un „dezastru”, transmite The Guardian.

Johnson a promis că Marea Britanie va fi „fermă” în susţinerea ucrainenilor şi a promis că va asigura „un nou sprijin politic, militar şi financiar din partea comunităţii internaţionale” pentru această ţară devastată de război, a declarat marţi purtătorul său de cuvânt.

”Preocuparea prim-ministrului este că s-ar putea să nu fie în prim-planul minţii tuturor, din cauza … unora dintre acele provocări globale mai largi cu care ne confruntăm, nu în ultimul rând cu privire la inflaţia din întreaga lume”, potrivit oficialului.

Johnson a declarat în faţa Cabinetului că „nu trebuie să permitem nimănui să creadă că a face concesii lui Putin ar duce la altceva decât la un dezastru”, deoarece acest lucru ar putea fi „perceput ca o recompensă pentru agresiunea lor nejustificată” şi „ar încuraja nu doar Rusia, ci şi aliaţii lor şi ar avea un impact asupra securităţii Regatului Unit şi asupra economiei noastre”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În cadrul şedinţei de Guvern, Johnson a mai spus că Marea Britanie va lucra pentru a „scurge grâul din Ucraina”, deoarece „bombardarea oraşelor şi a infrastructurii şi blocarea porturilor paralizează capacitatea Ucrainei de a-şi exporta produsele”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.