Borș de post cu fasole în tomate
Borșul de post cu fasole în roșii este foarte aromat, datorită adaosului de usturoi și mărar și neobișnuit de sățios.
Ingrediente
sfeclă roșie fiartă – 400 g
suc de lămâie – 2 linguri.
morcovi de mărime medie – 1 buc.
cartofi mari – 2 buc.
ceapă – 1 buc.
ulei vegetal – 2 linguri.
pastă de roșii – 2 linguri.
apă potabilă – 100 ml
bulion de legume – 1,5 l
frunză de dafin – 1 buc.
usturoi – 4 căței
mărar – 3 crenguțe
zahăr – 1 lingură.
Conserve de fasole albă în sos de roșii – 400 g
sare, piper negru măcinat – după gust
Pasul 1
Pregătiți sfecla pentru borșul de sfeclă din Postul Mare. Decojiți-le, tăiați o bucată mică și puneți-le deoparte pentru a le servi. Radeți restul sfeclei pe o răzătoare grosieră, stropiți-o cu suc de lămâie și amestecați.
Pasul 2
Decojiți morcovii, cartofii și ceapa pentru borșul slab cu fasole. Se taie morcovii în fâșii subțiri, cartofii în cuburi mici și ceapa în jumătăți de inele.
Pasul 3
Într-o tigaie, încălziți uleiul vegetal și, amestecând, prăjiți ceapa și morcovii la foc mediu timp de 5 minute. Adăugați pasta de roșii diluată cu apă și înăbușiți timp de 5 minute.
Pasul 4.
Se amestecă borșul și fasolea în roșii și se adaugă frunza de dafin. Se toarnă bulionul de borș într-o oală și se aduce la fierbere. Adăugați frunza de dafin și cartofii. Se fierbe timp de 10 minute la foc mic. Se curăță usturoiul, se spală și se usucă mărarul. Se adaugă în bolul unui blender, se amestecă cu zahărul și un praf de sare și se toacă.
Pasul 5.
Adăugați fasolea și puneți deoparte câteva boabe de borș pentru decorare. Puneți sfecla rasă în suc de lămâie, legumele prăjite și cea mai mare parte a fasolei dintr-o conservă în bulionul cu cartofi. Se condimentează cu piper și se fierbe la foc mic 5-7 minute.
Pasul 6.
Adăugați amestecul de usturoi și mărar și se adaugă amestecul de usturoi și mărar și se amestecă. Opriți focul. Se lasă borșul cu fasole în roșii pe un aragaz încins. După 15 minute se servește, se ornează cu restul de sfeclă roșie tăiată în julienne și fasolea.
Sfat util
Dacă doriți, puteți adăuga la borșul de fasole slabă o cantitate mică de varză proaspătă (reglați în funcție de grosimea dorită a supei). Puneți-o imediat după cartofi, ca să aibă timp să fiarbă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!