Sport

BREAKING NEWS | 10 milioane de euro pentru Ianis Hagi. Românul i-a fost preferat lui Gotze şi prinde marele transfer

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, citat de site-ul Tuttomercatoweb.com, interesul lui Lazio pentru Ianis Hagi este cât se poate de real, iar oficialii grupării de pe Stadio Olimpico vor încerca să perfecteze transferul în vară, după ce românul va reveni la Genk.

Împrumutat la Rangers în partea a doua a acestui sezon, internaţionalul român ar urma să revină la Genk, susţin italienii, care avansează şi o sumă de transfer pentru mutarea lui Ianis Hagi în Serie A. Evoluţiile bune avute de Ianis Hagi în tricoul lui Rangers îi fac pe belgieni să creadă că pot obţine mai mult de cinci milioane de euro, atât cât ar fi trebuit să plătească Rangers pentru transferul definitiv, astfel că sunt decişi să îi solicite lui Lazio nu mai puţin de zece milioane de euro.

Ianis Hagi, preferat lui Mario Gotze

Tuttomercato îl aseamănă pe Ianis Hagi cu campionul mondial Mario Gotze. Aflat pe o pantă descedentă a carierei, mijlocaşul ofensiv de 27 de ani îşi va încheia contractul cu Borussia Dortmund în această vară şi a anunţat că vrea să schimbe campionatul. Fotbalistul german s-a aflat şi pe lista lui Lazio, care a renunţat, în cele din urmă, la transfer, scriu italienii, care mai notează că "pista pentru Ianis Hagi, fotbalist care aminteşte de Mario Gotze, rămâne valabilă".

Un oficial al lui Rangers recunoaşte că transferul lui Ianis Hagi este pus în pericol de criză
Duminică, Ross Wilson, director sportiv al actualei echipe a lui Ianis Hagi, Rangers FC, a vorbit deschis despre situaţia românului, care poate fi achiziţionat definitiv de la Genk pentru cinci milioane de euro. Cu toate că a fost impresionat de evoluţiile lui Ianis Hagi, oficialul vicecampioanei Scoţiei a dezvăluit că transferul definitiv stă sub semnul întrebării din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus.

"Ar putea efectele financiare ale acestui virus să aibă un impact asupra transferurului său? Posibil. O altă necunoscută e când se va deschide perioada de transferuri", a declarat directorul sportiv al lui Rangers, Ross Wilson, potrivit Daily Record.

"Ianis a impresionat de când a ajuns la noi. Suntem mereu în contact cu el, atât eu, cât şi antrenorii. Suntem foarte mulţumiţi de el şi avem o optiune să-l transferăm. De asemenea, avem o relaţie foarte bună cu el, cu agentul şi tatăl său. Şi-a găsit un loc la Rangers, unde se simte iubit", a continuat oficialul lui Rangers.

Ianis Hagi, aproape de revenirea în Serie A

Ianis Hagi ar urma astfel să revină în Serie A, la doi ani şi jumătate de la plecarea de la Fiorentina. Într-un an şi jumătate petrecut pe Artemio Franchi, românul a jucat doar două meciuri, ambele din postura de rezervă, iar tatăl său l-a răscumpărat în ianuarie 2018. Revenit la Viitorul, Ianis Hagi a impresionat atât în Liga 1, cât şi la naţionala de tineret, iar în vara anului 2019 Genk a câştigat o luptă acerbă cu Spartak Moscova. Românul nu s-a adaptat, însă, în Belgia, iar în iarnă a fost împrumutat la Rangers. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *