CSI / RusiaRăzboiUcraina

„Bucătarul lui Putin” estimează că Ucraina va trece la contraofensivă la jumătatea lunii mai şi avertizează că aceasta ar putea fi ”o tragedie” pentru Rusia. Wagner are doar 10-15% din muniţia de care are nevoie

Şeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, anunţă că oamenii săi, care luptă la Bahmut, în estul Ucrainei, nu au muniţie şi avertizează că o contraofensivă ucraineană ar putea reprezenta ”o tragedie” pentru Rusia, scrie News.ro.

”Noi (Wagner) avem doar 10-15% din muniţia de care avem nevoie”, a subliniat duminică, 30 aprilie, şeful Wagner într-un interviu acordat corespondentului de război al Kremlinului Semion Pegov.

Evgheni Prigojin, numit și „Bucătarul lui Putin” care-i acuză pe ofiţerii de rang înalt din armata rusă de aceste penurii, declară că se aşteaptă la o contraofensivă către jumătatea lunii mai.

„Această contraofensivă ar putea deveni o tragedie pentru ţara noastră”, avertizează acesta.

Grupul Wagner se află în prima linie a confruntărilor armate din zona Bahmutului.

Evgheni Prigojin se află într-un conflict deschis cu ierarhia militară rusă, pe care o acuză de faptul că nu le livrează cu bună-ştiinţă suficientă muniţie mercenarilor săi.

El l-a atact în mod public pe ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu în mai multe rânduri.

Ucraina a anunţat săptămâna aceasta că pregătirile sale în vederea unei contraofensive au ajuns la sfârşit.

Duminică, guvernatorul regiunii ruse Briansk, situată la frontiera cu Ucraina, a anunţat că patru persoane au fost ucise, iar două rănite, într-un bombardament ucrainean care a vizat un sat rusesc.

Sâmbătă, un atac cu dronă a provocat un incendiu într-un depozit de petrol, la Sevastopol, portul de ataş al Flotei ruse la Marea Neagră, în Crimeea, potrivit autorităţilor de ocupaţie din peninsula anexată de Rusia în 2014.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *