Afaceri

Businessul mic si mijlociu la Moldexpo

Peste 250 de reprezentanti ai businessului mic si mijlociu din raioanele R. Moldova, precum si din municipiile Chisinau si Balti, isi prezinta realizarile in cadrul Forumului Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM), care are loc la Centrul Expozitional „Moldexpo” din Chisinau.

In cadrul forumului se desfasoara Expozitia IMM, Conferinta Internationala a IMM si Concursul „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM”. La manifestarea expozitionala din anul curent sunt prezentate produse si servicii ale IMM din sectoarele agricol, alimentar, constructii, din industria usoara si cea prelucratoare etc. De asemenea, sunt expuse tehnologii si servicii pentru IMM. In premiera, sunt prezentate programe de asistenta de stat, asigurare cu cadre, servicii bancare, contabile, juridice, tehnologii informationale. Tot pentru prima data, la expozitie participa IMM rezidente ale zonei antreprenoriatului liber din tara: „Otaci”, „Ungheni-Business” si „Expo-Business-Chisinau”.

Un cerc vast de experti din Italia, Bulgaria, Turcia, Romania, Cehia, Rusia, Ucraina si Japonia vor prezenta experienta internationala si metodele de dezvoltare a IMM. O alta actiune va fi concursul „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM” care, in acest an se va desfasura la noua nominalizari: producere, constructii, comert, servicii, export, inovatii, mesteri populari, tanar antreprenor si integrare activa in societate. Potrivit sefei Directiei dezvoltarea businessului mic si mijlociu, Valentina Veverita, la concurs au fost depuse 102 dosare. Invingatorii vor fi distinsi cu diplome si premii: locul intai – cinci mii de lei, locul doi – trei mii de lei.

Dupa Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *