Sănătate

Calmante pentru nervi. Remedii populare pentru a scăpa de stările de anxietate

Într-o lume stresantă, tot mai multe persoane sunt în căutarea unor calmante pentru nervi. Stresul este o condiție comună pentru mulți locuitori ai orașelor mari. Fluxul de lucru, călătoriile cu mașina sau transportul public, călătoriile în locuri aglomerate și chiar comunicarea cu cei dragi acasă, toate acestea ne pot zgudui sistemul nervos. Poți îndura stresul mult timp, dar nu poți trăi într-o stare de anxietate și panică.

Toate recomandările nu trebuie luate drept tratament. Înainte de a lua orice măsură, ar trebui să consulți un medic. Medicamentele sedative pot fi achiziționate gratuit în lanțurile de farmacii. Multe dintre aceste medicamente sunt vândute fără a prezenta o rețetă de la un medic. Dar, până la urmă, nu numai industria farmacologică este capabilă să amelioreze iritația și oboseala. Există remedii similare în medicina tradițională, care sunt la fel de eficiente, dar mult mai utile, acestea nu conțin compuși chimici și aditivi artificiali. Este foarte important să ameliorezi acest disconfort pentru a preveni apariția unor afecțiuni pe fond nervos.

Calmante pentru nervi: Cele mai eficiente leacuri bătrânești
Pentru calmarea nervilor este foarte indicat să pregătești un ceai calmant din cimbru, mai exact cimbru târâtor. Este suficient 15 grame de ierburi uscate tocate pentru un pahar cu apă clocotită pentru prepararea băuturii. Trebuie să lași timp de o jumătate de oră ierburile la infuzat. Băutura se bea o lingură de trei ori pe zi.

Remediul pregătit din ierburile urechi de urs se pregătește după aceeași procedură precum și ceaiul din cimbru. Pentru pregătirea remediului trebuie să folosești 10 grame de frunze uscate pentru un pahar de apă. Amestecul se fierbe 15 minute, se bea o lingura de 5-6 ori pe zi.

Un alt remediu pentru calmarea nervilor se pregătește din lămâie și portocale. Astfel, este indicat să cureți două lămâi și două portocale. Treceți-le printr-o mașină de tocat carne. Adăugă 4 linguri de miere. Ia acest amestec o lingură de trei ori pe zi înainte de mese. Remediul este foarte eficient și pentru vindecarea gutei.

Trebuie să știi că sucul de sfeclă nu este doar o metodă eficientă pentru a vopsi ouăle. Acest remediu este perfect pentru calmarea nervilor. Pentru a pregăti amestecul este important să amesteci sucul cu o jumătate de lingură cu miere. Leacul se ia 100 ml de 3-4 ori pe zi timp de 10 zile sau pe termen lung, 200 ml pe zi timp de 3-4 săptămâni.

Vitaminele care întăresc sistemul nervos: Ce să mănânci pentru a scăpa de stările de oboseală
Există o serie de vitamine care sunt necesare oricărei persoane pentru o viață plină. Vitamina A, întărește celulele nervoase, încetinește procesul de îmbătrânire. Conținut în cantități mari în morcovi, carne de vită, piersici, gălbenușuri de ou și ouă de prepelițe, precum și în caise uscate.

Este foarte important să consumi vitamina C. Această vitamină întărește organismul în ansamblu, inclusiv nervii. Vitamina se conține în kiwi, pepene galben, portocală, lămâie, grapefruit, pepene verde, roșii, cartofi și conopidă. Poate fi luat sub formă de acid ascorbic, care se vinde în orice farmacie.

De asemenea, vitamina E face parte din grupul de calmante pentru nervi. Această vitamină înlătură perfect oboseala și cauza iritației. Vitamine se regăsește în migdale, ulei de floarea soarelui, ouă și alune. Foarte indicată spre consumare este și vitamina B 1. Aceasta este importantă deoarece învinge distragerea, stresul, nervozitatea, crește pofta de mâncare, îmbunătățește calitatea învățării și a memoriei. Aceasta se poate regăsi în fulgi de ovăz, alge marine, crupe de grâu, hrișcă și lapte, scrie BZI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *