Sport

Campioana Moldovei a invins cel mai puternic club al momentului din Olanda

Sheriff Tiraspol (R. Moldova) – Twente Enschede (Olanda) 2-0 (1-0)

Marcatori: Balima (41), Franca (90)

Sheriff: St. Namasco, Mamah, Tarhnisvili, Nadson, Rodriguez, Corneencov, Rouamba – Balima, Erohin (90, Arbanas), Diedhiou (66, Volkov), Kuciuk (77, Franca)
Antrenor: Leonid Kuciuk

 Twente: Boschker, R. Stam, Wisgerhof, Douglas, Carney, Brama (59, Tiote), K. Perez (58, Parker), Janssen, Stoch (78, De Jong), Nkufo, Ruiz.
Antrenor: Steve McClaren

Avertismente: Franca si Erohin (ambii Sheriff), respectiv Douglas (Twente)

Arbitru: Tony Asumaa (Finlanda)

Stadion: „Sheriff” Tiraspol. 11000 spectatori

Multe surprize asteapta suporterii formatiei de fotbal Sheriff Tiraspol in meciurile cu participarea favoritilor, dar, probabil, nici cei mai optimisti microbisti ai formatiei nistrene nu au putut sa prevada o victorie concludenta a campioanei R. Moldova in partida disputata joi la Tiraspol in cadrul etapei a treia a fazei grupelor din editia inaugurala a turneului Europa League. Dupa primele doua formatii doua tururi disputate in cadrul grupei H a competitiei nu puteau fi numiti favoritii cu sanse certe de calificare, in pofida faptului ca turcii de la Fenerbahce se clasasera in fruntea clasamentului cu patru puncte la activ.

In postura de „codasa” a grupei, Sheriff era considerata o victima sigura in disputa cu Twente, atat de expertii fotbalului continental precum si de toate casele de pariuri. Discipolii lui Leonid Kuciuk insa au destramat pesimismul tuturor si au realizat o mare performanta spre deliciul miilor de fani adunati in tribunele propriei arene sportive.

Dupa cum am mai remarcat in editiile anterioare, Twente Enschade are un parcurs fulminant in campionatul olandez Eredivisie. Egalul de pe teren propriu cu Steaua Bucuresti din etapa anterioara a Ligii Europa a fost considerat de multi suporteri batavi drept o drama de neiertat, astfel ca in meciul de la Tiraspol, Sheriffului i se prezicea statutul de „victima” sigura. Gazdele insa, deja din primele minute ale partidei au pus stapanire pe cursul jocului si au jucat rolul primei viori pe durata intregii intalniri.

Golurile au fost marcate de stranieri

Primul semnal de alarma la poarta lui Boschker a fost dat deja in minutul 10. Sheriff a executat un corner, iar Andrei Corneencov a preluat putin peste transversala. Un minut mai tarziu, un sut similar si-a trecut si jucatorul de culoare Benjamin Balima, care urma ulterior sa devina eroul primei reprize. Cu patru minute pana la plecarea la vestiar, atacantul de 24 de ani, originar din Burkina Faso a generat fiesta in tribune, preluand impecabil cu capul o centrare a lui Luis Rodriguez si scorul a fost deschis (1-0).

Cu certitudine, daca meciul se incheia cu acest rezultat, atentia fotbalistica europeana era orientata spre orasul nistrean, insa, desi s-au cantonat ulterior in defensiva, discipolii lui Kuciuk nu au renuntat la atac.
Desigur, in mitanul secund, olandezii au alergat dupa egalare, insa stradaniile lor au fost sterile, neconvingatoare. Unica sansa de a schimba configuratia tabelei a fost ratata in minutul 72, cind Blase Nkufo a profitat de un contraatac si a sutat puternic direct in bratele portarului Stanislav Namasco.

Pe final de partida, Twente – cu ajutorul a trei jucatori introdusi pe teren in a doua repriza – a pornit mai activ in atac si, deja in minutele de prelungiri, au beneficiat de o lovitura de pedeapsa la 25 m distanta de poarta gazdelor. Dar, in loc sa produca egalarea pe tabela, aceasta faza a generat intr-un contraatac fulgerator al tiraspolenilor si „rezervele” Vladimir Volkov si Jimmy Franca s-au pomenit fata in fata cu goalkeeperul advers,Boschker. Cu mult sange rece, ei l-au „pacalit” pe portar si Franca a inscris pentru 2-0.

Intr-un alt meci al grupei, Steaua Bucuresti a fost invinsa pe teren propriu de echipa turca Fenerbahce Istanbul cu scorul de 0-1 (marcator Kazim-Richards). Dupa disputarea meciurilor etapei a treia, clasamentul grupei H este condus de Fenerbahce cu sase puncte acumulate, urmat de Sheriff si Twente, cu cate patru puncte, departajate de golaveraj. Campioana Romaniei se claseaza pe ultimul loc, cu doua puncte la activ.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *